Afbeelding
Foto:

Storm Ciara ongenode gast bij Noordwijkse Sportverkiezing

Een jaarlijks evenement waarin men gewoonlijk de echte grote Noordwijkse sportprestaties onder de aandacht bracht en dit eerbetoon tevens benutte om sportbestuurders, bedrijfsleven en politiek in ongedwongen sfeer met elkaar in contact te laten zijn. Alles verpakt in een avondje sportentertainment waarbij verenigingen, ouders en supporters ook van harte welkom waren.

Deze keer een nieuwe locatie, een ander tijdstip van uitvoering en een nieuw gevormde organisatie als gevolg van nieuwe gemeentegrenzen. Presentator Robbert Bannink heette zondagavond ,net na de klok van achten, de aanwezigen namens organisator Noordwijks Sportbedrijf ,op vlotte wijze welkom. Als speciale gasten verwelkomde hij burgemeester Verkleij en haar man, sportwethouder Sjaak van den Berg, wethouder Henri de Jong en 'special guest' Gerben van Duin. En natuurlijk de grote groep aanwezige genomineerden die deze avond terecht in het middelpunt van de belangstelling werden geplaatst.
Bij de organisatie hadden 900 gasten zich aangemeld. De vele lege gereserveerde zitplaatsen lieten zien dat er vele honderden waren thuis gebleven. De organisatie wilde graag aannemen dat de storm Ciara hier de oorzaak van was geweest.

De nieuwe organisatie had ook een nieuwe manier van jureren ingesteld. Geen zakelijke keuze op basis van het afwegen van de geleverde sportprestatie maar de heldenverering puur op basis van emotie. Via een 'on line' stemming mochten de inwoners hun persoonlijke voorkeur kenbaar maken. Na het stemmen tellen viel er de volgende uitslag te noteren: De sportploeg NHC Meisjes B1 Hockey, sportman Robert Hendriks - life saving, sportvrouw Marit Huiberts - handbal, sporttalent Floor van der Linden - twirl en sportvrijwilliger Carola Hunnink - zwemmen.
Voor de tweede keer werd gekeken naar een belangrijk nieuw initiatief op het gebied van sport. De Noordwijkse NZ&PC organiseerde een speciaal vrouwen-zwemuur. Manege No Limits richt zich speciaal op paardrijden voor mensen met een beperking. Voormalig wethouder Gerben van Duin initieerde Sport Initiatief Noordwijk. Hij zei in zijn toespraak dat sport een belangrijk en laagdrempelig middel is om in de volle breedte mensen te betrekken bij de samenleving. Met grote mogelijkheden om maatschappelijke doelen te bereiken. De aanwezigen in de zaal mochten hierbij hun voorkeur kenbaar maken en hun keuze viel op No Limits.

De huldiging werd in rap tempo afgewerkt en na een uur nodigde Robbert Bannink de aanwezigen uit voor een drankje en een hapje in de naast gelegen zaal. Waar onder muzikale omlijsting nog even van de beelden van 30 jaar Noordwijkse Sportverkiezing kon worden genoten. Daarbij wisselde positief en negatief commentaar op Sport Verkiezingen Nieuwe Stijl elkaar af.
Sportbestuurders stelden vast dat het netwerken met bedrijfsleven en politiek geen prioriteit meer heeft. Daarnaast waren er geluiden te horen die mogelijke verbeteringen zagen: plaats, aanvangstijd, de manier van jureren en het amusementsgehalte. Bij de prijswinnaars straalde de tevredenheid er af. In zijn algemeenheid leefde toch de mening dat de Noordwijkse sportprestaties het verdienen om er een jaarlijkse Noordwijkse Sportverkiezing aan te wijden.