Maarten Krijger en Herma van Piekeren. | Foto: Ina Verblaauw
Maarten Krijger en Herma van Piekeren. | Foto: Ina Verblaauw Foto:

Jong Noordwijks talent schittert in Winterreis

Musical n De 26-jarige Noordwijkse bariton Maarten Krijger droomde er als kleine jongen van om ooit in musicals te spelen. Op het Teylinger College Leeuwenhorst werd door een muziekdocent al ontdekt dat de stem van Maarten een ruwe diamant was die geslepen moest worden.

Door Ina Verblaauw

Hij ging naar het conservatorium in Tilburg met nog steeds het idee de musical richting in te gaan. Al snel werd hem door de docenten daar de keuze voorgelegd: de klassieke richting of niet toegelaten worden. "Klinkt wellicht dreigend, maar ik ben ze er eeuwig dankbaar voor", zegt Maarten met pretlichtjes in zijn ogen. "Het heeft mijn leven zo verrijkt".

Maarten raakte betoverd door het werk van Franz Schubert en Winterreise werd zijn afstudeerproject. "Het is een geweldige ervaring dat we de Winterreise in een hedendaagse versie mogen vertolken. De melancholie van de muziek werkt verslavend; wonderschoon soms door de simpelheid". Met de prachtige gedichten omlijst, wordt het ook begrijpelijk.

Herma van Piekeren licht toe: "Het verhaal van Schubert toen, de zoektocht van één man, hebben we vertaald naar het laatste oorlogsjaar. Bewust is gekozen voor een verhaal achter de soldaat. Ook die Duitse soldaat". Voor de presentatie van de voorstellingen is gekozen voor de locatie bij drukkerij Buijze. Daar werd vanaf 1944 de verzetskrant Hilversum III gedrukt en verspreid door veel jonge meisjes. Leerlingen van het Northgo College werken nu onder leiding van Koen Marijt aan een verzetskrant Hilversum III 2.0.

De voorstellingen van Winterreis, zoektocht naar bevrijding, zijn te zien de eerste twee weekends van maart. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.kunstklank.nl


Noordwijkse ondernemers gaan samen de keuken in

koken n NOV-Events, onderdeel van de Noordwijkse Ondernemers Vereniging, organiseerde op 29 januari een 'Healthy Food Kookworkshop' bij de Kookerij in Noordwijkerhout.

In de mooiste en één van de grootste kookstudio's van Nederland trokken 30 ondernemers de kookschorten aan tijdens deze interactieve netwerkbijeenkomst. In het kader van gezonde voornemens en de groeiende bewustwording over voeding werd met elkaar én met veel enthousiasme een smaakvol en healthy menu bereid. Na het koken genoot iedereen zichtbaar van de positieve vibe en alle kookkunsten in het sfeervolle restaurant.

Door de samenwerking tijdens het koken hebben de ondernemers elkaar beter en op een andere manier leren kennen, dat schept een band om een professionele relatie op te bouwen of te versterken.

NOV-Events staat garant voor leerzame en inspirerende netwerkbijeenkomsten (6 per jaar) voor alle NOV leden (jong & oud) die via te gekke groepsactiviteiten, trainingen of workshops contacten willen versterken en nieuwe contacten willen leggen.

Het volgende event is 'Teambanding' bij House of Music op woensdag 25 maart van 18.00 tot 21.30 uur. Dit wordt het leukste en muzikaalste netwerkevent ever, waarbij er naast fun ook nog een stukje 'edutainment' is omtrent samenwerking en teambuilding. Vooraf verzorgt cateraar Taat & Friends Catering met veel passie en enthousiasme een heerlijk diner. Een aanrader om op deze manier met elkaar aan verbinding te werken op een ontspannen en gezellige manier.

Meer info staat op www.novnoordwijk.nl

De NOV-leden hadden een kookworkshop bij De Kookerij. | Foto: Marcel Verheggen