Afbeelding
Foto: Jos Zonneveld

Vogelcursus bij VNVN

natuur n Ook dit voorjaar houdt de Vereniging voor Natuur- en Vogelbescherming Noordwijk weer een vogelzangcursus.

De cursus is bedoeld voor zowel beginners en diegenen die iets meer over vogels en hun zang willen leren. Ook niet-leden kunnen aan de cursus deelnemen.

Er zijn drie theorieavonden op de donderdagen 2, 16 en 23 april. Tijd: 20.00 tot 22.15 uur. (zaal open om 19.45 uur) Jan Verwey Natuurcentrum, Zilverschoon 20.

Er zijn drie vroege vogelzangexcursies op de zondagen 5, 19 en 26 april. De excursies worden gehouden in het bos van Leeuwenhorst, de Boterhuispolder en de Amsterdamse Waterleidingduinen en worden begeleid door ervaren gidsen. Ze starten in de vroege ochtend even na zonsopkomst en duren circa twee tot tweeënhalf uur.
Het cursusgeld bedraagt € 30,00 voor leden en € 40,00 voor niet-leden incl. lesmateriaal en koffie. Wanneer men als niet-lid meteen lid wordt voor € 10,00 per jaar is het cursusgeld € 30,00 Aanmelden voor de vogelcursus en evt. lidmaatschap kan via dkistemaker@planet.nl o.v.v. naam, volledig adres en telefoonnummer.

Voor meer informatie kan bellen met Dineke Kistemaker, tel. 3612219. Meer informatie over de vereniging op www.strandloper.nl