Filmhuisavond

Vinkenhof n Op woensdagavond 19 februari wordt in het filmhuis van zalencentrum De Vinkenhof de film Left Luggage vertoond. Deze film uit 1998 van Jeroen Krabbé, waarin hij zelf ook een van de hoofdrollen vertolkt, gaat over twee orthodox joodse families in Antwerpen van de jaren zeventig.

Centraal staat het jongetje Simcha die eerst maar niet wil praten, maar onder invloed van Chaja, die op hem past, steeds meer tot bloei komt, totdat het leven een tragische wending neemt. De film won vier prijzen op het Filmfestival van Berlijn, waaronder die van de beste Europese film.

Inloop met koffie en thee vanaf 19.30 uur en napraten bij een glaasje wijn of sap. De entree is vrij, maar een vrijwillige bijdrage is mogelijk. Aanmelding kan bij Gert Gooris via ggooris@gmail.com


Boerenbal

Carnaval n Boeren en boerinnen uit Noordwijk en omstreken zijn op zondag 16 februari welkom op het gezellige Boerenbal van Carnavalvereniging de Noortukkers. Deze gezellige middag met Oudhollandse spellen en muziek van DJ Matthijs is een must voor jong en oud. Natuurlijk zal ook het fameuze rad van fortuin niet ontbreken. Om 15.00 uur worden alle boeren, boerinnen, hoge heren en een ieder die zin heeft in dit boerengebeuren welkom geheten in boerenstulp Café de Wels. De toegang is gratis.


Ouderportaal

streek n GGD Hollands Midden heeft een digitaal ouderportaal geopend voor ouders met een kind 0-12 jaar. Dit ouderportaal is de plek waar ouders toegang hebben tot de gegevens van hun kinderen.

Ouders kunnen hier afspraken bij jeugdgezondheidszorg inzien en wijzigen voor hun kinderen van 0 tot 4 jaar (op termijn ook ouders kinderen 4-12 jaar); de groeicurve en het ontwikkelschema inzien en printen; de beschikbaarheid voor afspraken bij jeugdgezondheidszorg aangeven; contactgegevens inzien en wijzigen. Inloggen gaat veilig het uwDigiD.

Ouders hebben een ansichtkaart ontvangen om hen te informeren. Ook worden ouders op het portaal gewezen door medewerkers van jeugdgezondheidszorg op het consultatiebureau.
Op www.ggdhm/ouderportaal staan veel gestelde vragen op een rij.