21e editie van YET op Leeuwenhorst

Noordwijkerhout n Een groep Finse leerlingen komt zaterdag 8 februari aan in Noordwijkerhout voor de 21e ronde van het internationale theaterproject Youth, Europe and Theatre. Samen met een groep leerlingen van het Teylingen College Leeuwenhorst zullen zij in veertien dagen tijd een theaterstuk op de planken zetten.

Het succesvolle YET-project heeft meerdere Europese prijzen gewonnen voor de bijzondere manier waarop leerlingen uit verschillende landen met elkaar in contact worden gebracht! De bedoeling van het project is om deelnemers meer inzicht te geven in elkaars cultuur en elkaars culturele erfgoed.

De jongeren verblijven in gastgezinnen en er wordt volgens een strak schema dagelijks gerepeteerd. In die twee weken is er slechts één dag vrij en aan het eind worden er 4 voorstellingen gespeeld.

Het maken van een theatervoorstelling met alles wat daarbij hoort aan teksten, beweging, muziek en emoties, vereist intensieve communicatie. Dat maakt deze ontmoeting zo indringend. Er komen dan ook veel langdurige contacten uit voort.

Topscore

Voor dit project wordt subsidie aangevraagd bij Erasmus+ (Europese Commissie). Bij de beoordeling van de 86 Nederlands projectaanvragen scoorde YET het hoogste aantal punten van allemaal: 93,5 van de 100 punten. Een mooie bevestiging van de kwaliteit van het programma.

Op woensdag 19 en donderdag 20 februari worden er 4 voorstellingen op de planken gezet. De middag voorstellingen zijn speciaal voor een aantal klassen van Leeuwenhorst. De avondvoorstelling op donderdag 20 februari is openbaar. Kaarten zijn te bestellen via www.lh-tickets.nl a €5,00 per stuk. Aanvang 20:00 uur.

Het project is te volgen op de speciale YET-website: www.yet.nu. Iedere dag wordt er verslag gedaan van de belevenissen van de groep. De laatste voorstelling, op donderdag 20 februari, zal live via het web worden uitgezonden.


Rijnland stimuleert aanleg oevers met subsidie

regio n Rijnland een financiële bijdrage ter beschikking voor de aanleg van natuurvriendelijke oevers. Iedereen die binnen het beheergebied van Rijnland een natuurvriendelijke oever wil aanleggen, kan vóór 1 mei 2020 subsidie aanvragen.

Rijnland bestrijdt samen met andere partijen de watervervuiling, tot het water schoon genoeg is. En beheert het water mede met oog op de biodiversiteit. Natuurvriendelijke oevers leveren daar een belangrijke bijdrage aan. Om zoveel mogelijk natuurvriendelijke oevers te realiseren is Rijnland actief op zoek naar grondeigenaren die bereid zijn bestaande steile oevers te vergraven tot flauw talud. Dit sluit vaak aan bij de bestaande plannen om onderhoudswerkzaamheden aan kades of over beschoeiing uit te voeren en dan levert deze combinatie een goed resultaat. De regeling geldt voor iedereen die binnen het beheergebied van Rijnland een natuurvriendelijke oever wil aanleggen. De maximumbijdrage per aanvrager is 30.000 euro. Een aantal projecten is uitgesloten, zoals aanleg in het kader van een ruimtelijk ontwikkelingsplan en projecten waarbij al andere (financiële) afspraken zijn gemaakt met Rijnland.

Meer informatie over de subsidie, de voorwaarden op www.rijnland.net/uw-loket/subsidieregelingen.