Kabbala als levenskunst

Leerhuis n In een Leerhuis wordt gezocht naar verdieping en kennis van de teksten van de Bijbel, het eerste en tweede testament en de daarop gebaseerde tradities. De gespreksdeelnemers kunnen deelnemen aan het gesprek door vragen te stellen en met elkaar te discussiëren.

Donderdag 6 februari komt Marcus van Loopik spreken over Kabbala als levenskunst. Marcus van Loopik is theoloog en aan de VU gepromoveerd op het onderwerp 'Joods messianisme'. Vorig jaar is een boek van hem verschenen over Kabbala als levenskunst.
Naast theoloog is hij judaïcus, grafisch kunstenaar en publiceert hij veel. De Kabbala als mystieke stroming is oud in het Jodendom. Ook al is de mens "een vat vol tegenstrijdigheden" en de wereld gebroken, de Kabbala biedt een helend perspectief. Geluk, liefde, eigenbelang en rechtvaardigheid zijn thema's die elk individu raken en aan de orde komen in 'Kabbala als levenskunst'.

Veel informatie is te vinden op: http://jamheijb.home.xs4all/leerhuis/ Het Leerhuis vindt plaats in de Vinkenhof. Aanvang 20.00 uur. De entree per avond bedraagt € 7,00.


Mantra's in Maria ter zee

Zaaz n Op zaterdag 8 februari zal de ZAAZ-viering van 19.00 tot 21.00 uur in het teken staan van het mantra zingen.

Ellen Spaargaren leidt het mantra zingen in de Maria ter Zeekerk, Nieuwe Zeeweg. De inloop is al vanaf 18.30 uur. Ervaring is niet nodig. Aansluitend is er in de Duinzaal gelegenheid om wat te drinken en met elkaar in gesprek te gaan. www.palliam.nl