Proef Noordwijk staat dit jaar in het teken van 75 Jaar gastvrijheid in Noordwijk.  | Foto: Archief
Proef Noordwijk staat dit jaar in het teken van 75 Jaar gastvrijheid in Noordwijk. | Foto: Archief Foto:

Proef Noordwijk viert 75 Jaar Gastvrijheid

Evenement n Na een jaar van weggeweest heeft Proef Noordwijk het voornemen om de vijfde editie in 2020 te organiseren in het weekend van 26-27-28 juni. Wederom op het intieme en inmiddels beproefde Verkadeplein aan de Van Limburg Stirumstraat in Noordwijk-Binnen.

Culinaire liefhebbers zullen drie dagen lang de gelegenheid hebben om op verschillende wijzen kennis te maken met het culinaire aanbod van Noordwijk. De lustrumeditie krijgt als thema "75 Jaar Gastvrijheid in Noordwijk" inhakend op het jaarthema van de Gemeente Noordwijk "75 Jaar Vrijheid".


Op het parkeerterrein naast de R.K. Sint-Jeroenskerk zal het evenemententerrein wederom worden ingericht met een overdekte "markthal", waarin de culinaire ondernemers zich kunnen opstellen met een bereidings- en afhaalinrichting. Alles rondom een groot binnen – en buitenterras, waardoor de bezoekers in de gelegenheid zijn hun menu samen te stellen uit het aanbod van alle deelnemers. Tijdens het gehele evenement is er ook muzikaal entertainment, dat dit jaar zal worden samengesteld uit muziek van de jaren '40-'50 en jong talent uit Noordwijk. Op dit moment is de inschrijving gestart voor deelname aan het evenement door restaurateurs en food retailers in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk. Uiteraard met als doel een zo groot mogelijke diversiteit te bieden aan culinair aanbod.

Om het evenement verder inhoud te geven en voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te maken, is Proef Noordwijk ook geïnteresseerd in sponsoren. Zowel financieel als materieel. De organisatie heeft hiervoor verschillende relatie- en sponsorpakketten beschikbaar. Ook is iedereen welkom als Vriend van Proef Noordwijk. Geïnteresseerde restaurants, food retailers en sponsors kunnen contact opnemen met Jos Westgeest, tel. 06-53622051 of André Alkema, tel. 06-45362054. Of per e-mail info@proef-noordwijk.nl


Aanmelden voor seniorenmiddag

Noordwijkerhout n Zoals elk jaar begint ook het carnaval 2020, voor de Noordwijkerhouters, op de vrijdag met de seniorenmiddag. Deze feestmiddag op vrijdag 21 februari is speciaal voor de 55+ bewoners van het Kaninefaatenrijk georganiseerd door De Kaninefaaten.

Op deze middag treden Hofkapel De Koetillers en de beide dansgardes van Carnavalsvereniging De Kaninefaaten op en er zijn enkele verrassingsacts.

Ook is er een optreden van een landelijke bekendheid.

Wie dat is blijft nog even een verrassing. Natuurlijk is Prins ConfetSchie aanwezig. Een verrassing is nog wie hij als prinses naast zich zal hebben. De jeugdprins Prins Simba en Prinses Nala zijn er met hun Raad van Elf.

Ook de nieuwe burgemeester Wendy Verkleij heeft toegezegd even langs te komen om te proeven van het Kokkerhoutse carnaval.

De toegang is gratis, maar een toegangskaart is wel nodig. Deze zijn verkrijgbaar voor 55 plussers die woonachtig zijn in Noordwijkerhout via de mail: seniorenmiddag@kaninefaaten.nl.

De kaarten worden op naam uitgegeven en elke kaart heeft tevens een uniek nummer.

In het blad De Kaninefaat, het verenigingsblad van de Kaninefaaten, dat in heel Noordwijkerhout is verspreid staat het hele programma van de komende actitviteiten. Op bladzijde 45 staat een speciaal invulstrookje.

Kaarten zijn gratis en wordt persoonlijk afgegeven

Het is ook mogelijk om deze in te vullen en langs te brengen op een van de onderstaande adressen: Willem Geerlings (bouwlust 19), Siem Nulkes (Korenbloem 1), of Vink Multimedia een de Havenstraat 9a.

Dit kan nog tot uiterlijk zaterdag 8 februari 2020 en... vol is vol.

De gratis toegangskaarten worden uiterlijk 18 februari 2020 persoonlijk thuis afgegeven.

Verder is alle informatie over Carnavalsvereniging de Kaninefaaten te vinden op www.kaninefaaten.nl

| Foto: archief