Veel waardering voor vertrekkend penningmeester Marco Verhoeven. | Foto: WS
Veel waardering voor vertrekkend penningmeester Marco Verhoeven. | Foto: WS Foto:

Geen wedstrijd maar toch winst voor SJC

Voetbal n De voetbalwedstrijd van SJC tegen Velsen moest wegens de slechte terreinomstandigheden worden afgelast. Een tegenvaller voor de ploeg die de laatste weken in goeden doen was en de opgaande lijn graag had willen voortzetten. Terwijl begeleiding spreekt van een tussenjaar waarin het gaat om te bouwen aan een nieuwe ploeg denken de spelers toch dat een hoge klassering tot de mogelijkheden behoort.

De uitslagen in de hoofdklassen lieten zien dat koploper Hollandia met 1-1 gelijk speelde tegen het Haagse HBS. En dat de andere topclub,het Amsterdamse JOS met 3-1 verloor van het laaggeplaatste VOC. Terwijl ook Leonidas een 4-0 nederlaag moest incasseren in Bussum tegen SDO.

Van de top 5 behaalde alleen kampioenskandidaat Hoogeveen de volle winst tegen Alcides. Die laatste ploeg is zondag aan de Lageweg de tegenstander SJC. Waarbij de aftrap voor rekening komt van de Prins Nounours der Keiienbeiters en de Noortukse prinses Altera Vita.

In het clubhuis was er wel sprake van activiteit. Daar viel de vertrekkende penning meester van SJC Marco Verhoeven, een geheel onverwachte huldiging ten deel. Hij werd in het bijzijn van een bestuursdelegatie en familieleden in het zonnetje gezet. Voorzitter HermanMeijvogel sprak in een officiële toespraak van 'bescheidenheid' en 'werken in de schaduw'. Hij stelde vast dat in de tegenwoordige tijd er heel veel gevraagd wordt van een penningmeester van een voetbalclub met diverse geldstromen. En hij stelde genoegzaam vast dat Marco Verhoeven die taak heel nauwgezet had uitgevoerd.

Mede daarom kreeg de kasbeheerder heel officieel 'de waarderingsspeld' door voorzitter Meijvogel opgespeld. Waarbij de mededeling dat Marco Verhoeven niet verloren is voor de club. Voorzitter Meijvogel: 'Naast actief voetballer krijgt Marco ook een functie in een nieuw op te richten stichting die over het beheer van ons nieuwe verenigingsgebouw zal gaan. Daarin zal Marco opnieuw het penningmeesterschap op zich nemen. Waarmee de toekomst van ons 'clubhuis' in meer dan vertrouwde handen is.'


Leuke middag voor fietsvrouwen

Wielrennen n ToerFietsClub (TFC) Noordwijk zoekt vrouwen met een racefiets die in clubverband regelmatig met elkaar op de fiets willen stappen voor een tochtje door de regio. Daarom organiseert de club vier vrouwenclinics in maart om te proeven aan het samen fietsen en aansluitend eventueel lid te worden. Op zaterdag 8 februari organiseert de TFC in Het Cultuurcafé een gezellige informatiemiddag.

Tijdens de informatiemiddag zal Marianne van der Vlugt geïnterviewd worden door Nadine Mussert, eigenaresse van van der Meer/Het Cultuurcafé en zelf fervent liefhebber van racefietsen. Van der Vlugt is één van de fietsvrouwen waarop de boeken van Liza van Sambeek zijn gebaseerd.

Onder meer het boek Zadelpijn en ander damesleed gaat over zeven vrouwen die regelmatig gaan fietsen in Frankrijk. De routes die de vrouwen fietsen in deze sportieve roman zijn met kaartjes verduidelijkt, zodat iedereen het traject kan nafietsen.
Ook Gerben van Duijn, voormalig wethouder in Noordwijk en momenteel landelijk ambassadeur Sport en Gezondheid namens de Vereniging Sport en Gezondheid zal tijdens de informatiemiddag spreken over het belang van sport, bewegen en preventie.

De fietsclinics voor vrouwen vinden plaats op de vier zondagen in maart, 8, 15, 22 en 29 maart. De clinics zijn opgezet door leden van de TFC. Zij zijn graag bereid om hun ervaring en deskundigheid en alles wat bij het toerfietsen komt kijken, door te geven aan vrouwen die willen kennismaken met de sport. Na de clinics meefietsen met de mannen is altijd mogelijk. Het doel is echter een binnen de club 'ladies only' groep op te richten.

Meer informatie over de fietsclinics en de TFC wordt gegeven op zaterdag 8 februari om 15 uur in Het Cultuurcafé in boekhandel van der Meer (aanmelden kan op de website www.boekhandelvandermeer.nl) of kan worden verkregen via een mailtje naar bestuur@tfcnoordwijk.nl