Vanaf links: Lars Flinkerbusch, Jaap Smit, Jan van Rijn, Esther van der Voort en Jan Bout. | Foto: Marcel Verheggen.
Vanaf links: Lars Flinkerbusch, Jaap Smit, Jan van Rijn, Esther van der Voort en Jan Bout. | Foto: Marcel Verheggen. Foto: Marcel Verheggen

Economic Board lanceert 'Manifest van de Regio' tijdens jaarevenement

regio n De Economic Board Duin- en Bollenstreek (EBDB) lanceerde vorige week het nieuwe 'Manifest van de Regio' tijdens haar eerste jaarevenement in Lisse. In dit Manifest worden de uitgangspunten voor de branding van de regio beschreven. Jaap Smit, commissaris van de Koning van de Provincie Zuid Holland, nam het eerste Manifest in ontvangst in een bomvol Floralis.

Tijdens de bijeenkomst presenteerde de EBDB haar activiteiten, resultaten en plannen aan bestuurders, ondernemers en andere betrokkenen.

Verbeteren economische prestaties van de regio

De EBDB is inmiddels ruim een jaar actief en werd opgericht door de vijf gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen, Noordwijk en Katwijk. De opdracht die zij kreeg is duidelijk: het aanjagen en regisseren van de Economische Agenda van de Duin- en Bollenstreek. Doel is om de economische prestaties van de regio te verbeteren.

Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs, de zogenoemde triple helix, werken inmiddels nauw samen in projectgroepen aan elf businesscases. Stuk voor stuk hebben zij een relatie met de vier sectoren: Space, Zorg, Greenport en Toerisme. Als verbinder wil de Economic Board versnellende en versterkende connecties tot stand brengen die de economie in de regio ten goede komen. Inmiddels bevinden 9 businesscases zich in de uitvoeringsfase.

Vanuit die negen businesscases zijn er veertien projecten in uitvoering of afgerond in de periode van september 2018 tot en met december 2019.

Manifest & regiobranding

Een van de businesscases is regiomarketing, waarbij de EBDB kwartiermaker is van het project regiobranding. De EBDB heeft de opdracht een krachtige en eenduidige positionering voor de regio te bewerkstelligen. Doel is een betere zichtbaarheid van de streek en het vergroten van de aantrekkingskracht voor bezoekers, bewoners en bedrijven.

Directeur EBDB Lars Flinkerbusch: "Vorig jaar hebben ruim 100 stakeholders in sessies samengewerkt volgens het Perfect World Principle. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een zogenaamd Manifest. In het Manifest dat wij vandaag presenteren wordt uitgegaan van 'Vrij land tussen de grote steden', de zogenaamde 'Space in Between'.

Vandaag presenteren wij geen nieuw logo, geen pay off en geen campagne. Wij presenteren u een gedragen strategie die gaat leiden naar het vermarkten van de regio. In 2020 volgt een doorvertaling naar externe communicatie en een activiteitenplan. De EBDB trekt hierin gezamenlijk op met onder andere de Stichting Promotie Duin- en Bollenstreek."


Popkoor Bloom geeft vrijheid door

muziek n Als warming-up voor de talrijke activiteiten welke in mei in heel Nederland rond het thema 75 jaar vrijheid plaatsvinden, brengt Popkoor Bloom op 14 en 15 maart 2020 het theaterconcert Vrijheid: Niet te stoppen! in Theater de Muze in Noordwijk.

Anders dan het thema misschien doet vermoeden, legt Bloom in haar programma vooral de nadruk op het vieren van de vrijheid. Het wordt een vrolijk, luchtig en bruisend feestje vol muziek en dans afgewisseld door verhalen en gedichten.

Met dit theaterprogramma verlegt Bloom de grenzen van haar comfort zone

Het publiek krijgt een andere voorstelling te zien dan tot nu toe van Bloom gewend is. Regisseur Margreet Osinga laat de zangers en zangeressen voortdurend van positie wisselen en bewegingen uitvoeren die de liedteksten kracht bij zetten.

Dirigent Tim Quak begeleidt Bloom op de vleugel. Daarnaast wordt Bloom muzikaal ondersteund door Demi Aartse (percussie), Joost Visser (gitaar) en Michel de Haas (hout en koper). De dansgroep van Summer Oudemast uit Haarlem geeft met hun dans en expressie het "vrijheidsgevoel" extra dimensie. Met haar enthousiasme wil Bloom haar publiek er van overtuigen dat Vrijheid niet te stoppen is! Er staan twee voorstellingen gepland: zaterdag 14 maart om 20.00 uur en een matinee op zondag 15 maart om 14.00 uur. Voor meer informatie: www.popkoorbloom.nl.

Afbeelding