Binnenkort wordt voortgeborduurd op de RTG over wonen. | Foto: WS
Binnenkort wordt voortgeborduurd op de RTG over wonen. | Foto: WS Foto:

NZLokaal zet tijdelijke woonruimte op de agenda

wonen n De fractie van NZLokaal wilde graag peilen hoe er gedacht wordt over het zetten van concrete stappen voor de realisatie van tijdelijke woningen. Men realiseert zich dat dit vooruitlopend is op de op te stellen Woonvisie.

Toch wil men van het college snel weten welke mogelijke belemmeringen er zijn en op welke termijn zaken realiseerbaar zijn. Daarom is er op dinsdag 4 februari in de voormalige raadzaal in Noordwijkerhout een rondetafelgesprek georganiseerd. De Notitie Woonbehoefteonderzoek, zoals gepresenteerd tijdens het RTG op 10 december, vormt het uitgangspunt.
De vaststelling dat de woningmarkt in Noordwijk onder grote druk staat en dat er met name aanvullend ruimte nodig is voor jonge huishoudens en huishoudens met lage en middeninkomens, is bepaald geen recent nieuws. In de geplande bijeenkomst wil de politiek nader ingaan op doelgroepen zoals spoedzoekers en andere inwoners met een tijdelijke behoefte aan betaalbare woonruimte. Men denkt aan jongeren die op zichzelf gaan wonen, mensen met tijdelijk werk, mensen in echtscheidingssituatie en anderen in moeilijke verhuissituaties. Maar dikwijls levert dit illegale en soms onveilige huisvesting op. En noodoplossingen die ontaarden in permanente situaties zoals inwoning bij familie of vrienden, illegale kamerhuur, vakantiewoningen en particuliere huur of antikraakovereenkomsten.
De huisvesting van een groot aantal arbeidsmigranten zorgt ook nog eens voor extra vraag naar tijdelijke woonruimte. Bij dit Rondetafelgesprek mogen belanghebbenden inspreken.

Aanmelden kan tot dinsdag 4 februari 18.00 uur via griffie@noordwijk.nl