Nik Lim (3) schiet de (2-1) binnen op de rug gezien. | Foto: Johanna Oskam
Nik Lim (3) schiet de (2-1) binnen op de rug gezien. | Foto: Johanna Oskam Foto:

SJC gaat opnieuw voor de volle winst bij SDO: 3-1

Voetbal n Omdat trainer Wolfs nog niet beschikbaar bleek was het opnieuw Tom van Rijn die als coach plaats nam in de dug-out. Hij besloot tot de zelfde opstelling als bij de vorige wedstrijd tegen Emmen. En opnieuw werd de interim-coach door Lucas Coopmans beloond met een snelle goal. Want al na zes minuten was het 1-0.

Even snel met een verrassende aanval een eerste doelpunt forceren. Dat lijkt bij SJC inmiddels de gewoonste zaak van de wereld. Waarbij de zeer fitte routiniers en de jonge honden hun rol vervullen. Tegen het Bussumse SDO werden de supporters opnieuw heel snel bediend door hun helden. Het scorebord gaf aan dat er 2 minuten waren gespeeld bij een snel genomen inworp door Jordy Groot. Er volgde direct een slimme perfecte dieptepass van Timo Ruigrok. Die door Lucas Coopmans met de borst werd gecontroleerd en vervolgens door de razendsnelle vleugelspits in de verre hoek in het net geschoven: 1-0.

Ongelukkig

Maar deze keer konden de zwart witten niet heel lang van de voorsprong genieten. In een zeer ongelukkige situatie kreeg Melvin van Stijn de bal keihard in het gelaat waarna de bal ook nog eens het doel in caramboleerde: 1-1. Gelukkig kon Van Stijn worden opgeknapt. Waarna SJC de draad weer oppakte en SDO met snelle aanvallen probeerde te overmeesteren. Daarbij werd te vaak een brute overtreding ingezet om Lucas Coopmans af te stoppen. Waar de scheidsrechter volgens de morrende SJCsupporters veel te weinig daadkracht tegenover stelde. SJC kwam wel goed weg toen de scheidsrechter ook een overtreding van de SJC verdediging niet wilde bestraffen met een strafschop.
De zwart witten kwamen voor rust wel op een 2-1 voorsprong. Een goed genomen corner werd door Nick Lim eenvoudig maar doeltreffen met een volley afgerond.

Omschakeling

Na de rust zette SDO vanaf minuut een al vroeg druk. SJC kreeg het wel even moeilijk maar bleef verdedigend overeind. En loerde op de kansjes die ontstonden vanuit de omschakeling. Waarbij de dieptepass veelvuldig werd gebruikt.
Halverwege de tweede helft werd Mostava Frederik in de spits vervangen door Nigel Hardenberg. Die aanpassing gaf nog geen resultaat. Maar SJC kwam wel meer onder de druk vandaan. Maar SDO bleef ook gevaarlijk. Met Wesley Haasnoot in de ploeg voor Stef van der Zalm kwam opnieuw een verse aanvallende kracht. In de slotfase leek eerst Coopmans succesvol te zijn maar de uitgelopen keeper voorkwam een doelpunt. Even later schoot eerst SDO met een fraaie omhaal op de lat. Waarna Coopmans aan de andere kant het leder keihard richting de kruising joeg. Uiteindelijk kwam SJC via Wesley Haasnoot toch nog op de verlossende 3-1. Opnieuw was de snelheid van Lucas Coopmans de Bussumse verdediging te machtig. Zijn voorzet bereikte een zeer attente Haasnoot die het vonnis voltrok.

Zondag gaat de reis naar Velsen om daar de gelijknamige voetbalclub te bekampen. Gezien de ranglijst voor SJC een mogelijkheid om de opgaande lijn van 2020 verder voort te zetten.

Marian Edelman poseert bij MEERKunst

portret n Steeds meer mensen weten de weg naar het Cultuurcafé te vinden als de MEERKunstenaars ter plekke een al dan niet bekende Noordwijker op kunstzinnige wijze portretteren.

Dit keer was Marian Edelman model. Zij kreeg een mooi plekje op het podium onder de nostalgische schemerlamp. Het evenement werd zelfs verrijkt met een spontaan pianospel van een van de bezoekers.

Wilt u ook een keer komen kijken? Zaterdag 29 februari om 14.00 nemen de kunstenaars potlood en penseel weer in de aanslag om een bijzondere Noordwijker te portretteren. Dit alles speelt zich af in het Cultuurcafé, De Keuvel 1 in Noordwijk. Meer informatie op /www.facebook.com/MEERKunstNoordwijk/