Huize De Wra. | Foto: PR
Huize De Wra. | Foto: PR Foto:

Historische Winterreis-wandeling Sancta Maria

wandeling n Voorafgaande aan de voorstellingen 'winterreis, zoektocht naar bevrijding', vindt op zaterdag 8 februari een historische winterwandeling Proloog Winterreis plaats. De locatie hiervoor is het Landgoed Sancta Maria, waar de basis lag voor de verzetskrant Hilversum III.

De wandeling brengt de deelnemers op de plekken waar de verzetskrant Hilversum III ontstond en wordt begeleid door Koen Marijt. Ook zullen de klanken uit de Winterreise van Schubert klinken (met medewerking van Maarten Krijger (bariton) en James Pollard op piano/accordeon).


De geschiedenis achter het verzet en de regionale verzetskrant is boeiend. KunstKlank maakt Winterreis, maar vergeet niet dat er een serieuze historische basis ligt voor deze voorstelling. Zij viert 75 jaar vrijheid dan ook met een wandeling door de historie. Hier bedachten mannen zonder angst een plan; zij staken hun nek uit voor de vrijheid waarin wij nog steeds leven.

De Proloog Winterreis is een inleiding op het theatraal concert 'Winterreis, zoektocht naar bevrijding', dat wordt uitgevoerd in de drukkerij aan de Boekerslootlaan in Noordwijk van 6 t/m 15 maart. De evenementen zijn los van elkaar te reserveren en te bezoeken. De wandelingen beginnen om 11.00 uur en om 13.30 uur, kosten € 15 (incl. een kop soep en ticketkosten). Meer informatie en tickets: www.kunstklank.nl