Quirine Kamphuisen met het online team van Noordwijk Marketing:  Chantal Jurgens en Linda Hulsebosch. | Foto: PR
Quirine Kamphuisen met het online team van Noordwijk Marketing: Chantal Jurgens en Linda Hulsebosch. | Foto: PR Foto:

Website van Noordwijk Marketing best bekeken

on-line n www.noordwijk.info viel opnieuw in de prijzen. De website is de best bekeken website in de categorie kleine steden tot 100.000 inwoners. En dat voor het derde jaar op rij. In totaal werden de resultaten bekeken van zo'n 70 destinatiemarketing-websites van het online platform citynavigator.

In de categorie grote steden won Maastricht. De menupagina van de restaurantcampagne 2FOR1 prijkt zelfs fier in de top 10 van best bekeken pagina's van 2019, tussen die van grote steden als Utrecht, Eindhoven en Groningen.

Voor 2019 was er wederom een stijgende lijn in de bezoekersaantallen van de website naar 2.446.866 views en 459.072 bezoekers. Een groei van meer dan 17% ten opzichte van 2018. 'Wij zijn er als team heel trots op dat zoveel mensen onze website weten te vinden', aldus Quirine Kamphuisen, directeur-bestuurder van Noordwijk Marketing. 'Dat hebben we alleen samen met onze Noordwijkse partners en organisatoren van activiteiten en evenementen tot stand kunnen brengen. Noordwijk.info is hiervoor hét verbindende platform, waar we heel Noordwijk uniek en onderscheidend op de kaart zetten voor bezoekers, bewoners en bedrijven.'

De best bekeken pagina's op noordwijk.info zijn de uitagenda en de campagnepagina's van 2FOR1, waarbij de menupagina zoals gezegd het hoogst scoorde. De best bekeken evenementen op de website waren het Bloemencorso en het Ibiza Festival. Naast de Nederlandse pagina's op noordwijk.info scoren ook de Duitse pagina's heel hoog in het totaal. 'Entdecken Sie Noordwijk' en 'Das Wetter' zijn voor de Duitsers de populairste onderwerpen.

De award 'Best bekeken website 2019' werd uitgereikt op de jaarlijkse citynavigatordag in Den Bosch. Op deze dag ontmoeten online citymarketeers elkaar, wordt kennis uitgewisseld en worden de nieuwste trends en ontwikkelingen gepresenteerd.


Blue Energy centrale strandt op financiering

afstel n Hoogheemraadschap van Rijnland, Provincie Zuid-Holland, de gemeenten Katwijk en Noordwijk hebben op 25 januari besloten de intentieverklaring voor het realiseren van een Blue Energy centrale niet te verlengen. Het bleek niet mogelijk om op korte termijn de financiering voor het project rond te krijgen.

De betrokken partners onderzoeken sinds 2015 de haalbaarheid van een Blue Energy Centrale bij Katwijk. Deze samenwerking is vastgelegd in een intentieverklaring, die afloopt op 31 maart 2020. De intentieverklaring was eerder twee keer verlengd, de laatste keer op 22 januari 2019. De afgelopen periode is echter gebleken dat de investeringsfinanciering voor het project niet op korte termijn rond komt.

Omdat er nu geen zicht is op de realisering van deze alternatieve manier om energie op te wekken gaat Rijnland verder op zoek naar andere alternatieven voor de invulling van haar eigen streven naar een energieneutraal Rijnland in 2025. Wethouder duurzaamheid Jacco Knape van de gemeente Katwijk: "De afgelopen twee jaar hebben we met de partners intensief samengewerkt om het project rond te krijgen. Hierbij is gebleken dat de financiering op dit moment niet haalbaar is. Natuurlijk staan we open voor verdere samenwerking indien de financiering voor de Blue Energy centrale in de toekomst toch mogelijk blijkt."

Wat is Blue Energy?

Blue Energy is energie die kan worden gewonnen uit het verschil in zoutgehalte tussen twee waterstromen. Bijvoorbeeld met zoet water dat in de zoute zee uitstroomt, zoals waar de Rijn uitmondt in de Noordzee. Maar ook uit waterstromen met verschillend zoutgehalte in industrieën. Het bedrijf REDstack past dit concept samen met FujiFilm al toe op de Afsluitdijk.

Hoogheemraad Thea Fierens sluit toekomstige toepassing van deze techniek niet uit: "Rijnland is positief over deze mooie kansrijke techniek die kan bijdragen aan de gezamenlijke ambitie van energietransitie en -neutraliteit. Innovaties bieden kansen voor de toekomst. Het past de waterschappen om voorop te lopen bij innovaties die aan de waterschapstaken zijn gebonden."

Het hoogheemraadschap van Rijnland en REDstack BV zijn sinds 2013 samen bij dit project betrokken. Vanaf 2015 hebben Rijnland, de provincie Zuid-Holland, de gemeenten Katwijk en Noordwijk als Blue Energy dealpartners een intentieverklaring over de samenwerking afgesloten. In 2017 is REDstack daar ook bij aangesloten. Het doel van de intentieverklaring was de haalbaarheid van een Blue Energy Centrale in Katwijk te onderzoeken.

"REDstack blijft onverminderd op zoek naar financiering voor een demonstratieproject van deze unieke technologie en is blij dat de locatie in Katwijk in de toekomst daartoe beschikbaar blijft," aldus Rik Siebers, directeur van REDstack.