Drie nieuwe leden sloten zich aan bij de Noordwijkse Lions. | Foto: PR
Drie nieuwe leden sloten zich aan bij de Noordwijkse Lions. | Foto: PR Foto:

Lions verwelkomen drie nieuwe leden

verjonging n Lions Noordwijk heeft onlangs drie nieuwe leden geïnstalleerd. Mede door hun leeftijd dragen deze nieuwe leden bij aan de verjonging van de club, waardoor de frisse dynamiek binnen de club blijft gewaarborgd.

Het is een hardnekkig verschijnsel dat bepaalde beelden van een service-organisatie, zoals de Lions, moeilijk zijn uit te wissen. Veel onwetende mensen denken nog steeds dat een Lionsclub bestaat uit dinerende, sigaarrokende oudere heren. Een onjuist beeld. Want Lions Noordwijk bestaat voor de helft uit vrouwen, de meesten zijn rond 45-50 jaar en iedereen is actief in het praktisch ondersteunen van goede doelen. De Lionsclub zet zich graag in voor de kwetsbare inwoners van Noordwijk en omgeving.
Afgelopen jaren werd bijvoorbeeld de handen uit de mouwen gestoken door te fietsen met visueel gehandicapten, organisatie van feestelijke middagen in woonzorgcentra Jeroen en Groot Hoogwaak, plantenverkoop op de tuinenmarkt voor het Dierenasiel en inzameling DE-punten voor de Voedselbank. Daarnaast werden er feestavonden georganiseerd voor de Dirk Kuyt Foundation, Reuring en Look Good Feel Better.

Dit jaar is weer een actief jaar. Allereerst staat op 15 februari een semi-walking diner in De Baak op het programma, waarbij de opbrengst ten goede komt aan Present Bollenstreek. Bij Present begint het bij het aanbod van vrijwilligers, die worden gekoppeld aan cliënten die bij Present worden aangemeld. Deze vrijwilligers zetten zich in voor projecten zoals het opknappen van verwilderde tuinen, helpen bij verhuizingen, schoonmaken en opruimen, koken en schilderen van een verwaarloosde woning. Kaarten voor het Baakdiner zijn beschikbaar via nico.vandord@gmail.com
Een volgend groot evenement is het Lions dansgala op 4 april in Huis ter Duin. Een avond met topamusement, waarbij de opbrengst naar Kika en de Hersenstichting gaat. Er is een veiling, met onder andere 2 VIP-arrangementen Formule 1 Zandvoort.


Meditatie langs zee

Labyrinth n Op maandag 3 februari kan je samen met Nel Hogervorst een meditatief labyrint langs zee wandelen.

De wandeling helpt om los te laten wat weg kan en er ontstaat ruimte om je grenzen te verleggen. De start is om 13.30 uur met een kop koffie of thee bij restaurant De Duinrand, Duindamseweg 17. Inschrijven kan via www.palliam.nl Deelnemen kost € 10,- (incl. twee consumpties).