In Leeuwenhorst werd de afscheidsreceptie gehouden voor burgemeester Hermans. | Foto: Ina Verblaauw | Foto: Ina Verblaauw
In Leeuwenhorst werd de afscheidsreceptie gehouden voor burgemeester Hermans. | Foto: Ina Verblaauw | Foto: Ina Verblaauw Foto:

'Wees zuinig op elkaar en op Noordwijk'

afscheid n Terwijl de nieuwe burgemeester, mevrouw Wendy Verkley, inmiddels is geïnstalleerd, werd donderdag 23 januari afscheid genomen van waarnemend burgemeester mevrouw Jon Hermans-Vloedbeld in Conferentiecentrum Leeuwenhorst.

Door Ina Verblaauw

Voorafgaande aan de receptie werd op verzoek van burgemeester Hermans als cadeau voor Noordwijk een interactieve workshop gegeven door Patrick van Hees met als thema "Het geluk van Noordwijk". Daarna werd de afscheidsreceptie gehouden, waarbij Jon Hermans zich tussen de aanwezigen ophield voor een informeel gesprek.

Tijdens haar afscheidsspeech ging Hermans in op de drie pijlers waarop haar burgemeesterschap was gebaseerd. Verbinden, Vernieuwen en Vertrouwen. Hiermee was het mijn taak om na de fusie het schip van de kant te duwen. Er is veel werk verricht voor en vooral ook achter de schermen. Mijn missie was het bouwen aan een nieuw Noordwijk. Ik ben vereerd om uw waarnemend burgemeester te mogen zijn geweest".

Hermans sloot af met de woorden: "Wees zuinig op elkaar en op Noordwijk". Symbolisch overhandigde ze daarna de ambtsketen aan loco-burgemeester Sjaak van den Berg.

Met haar zoon Bas begint Hermans deze zomer aan een groot avontuur: zeilen over de Atlantische Oceaan. Een tocht die deze zomer begint in Numansdorp en naar schatting anderhalf jaar gaat duren.


Opbrengst Muzikale Kerstwandeling

cheque n De 15e Muzikale Kerstwandeling ligt al weer even achter ons. Op vrijdag 24 januari kon het bestuur de opbrengst bekend maken voor de Stichting voor het Kind.

Door Ina Verblaauw

Frans Bruinzeel: "Fijn dat er zoveel belangstelling is voor de dingen die we doen. We hebben een goede opbrengst dit derde lustrum". Daarna overhandigde hij de cheque van € 2.500,- aan Sanne Immerzeel en Sascha van Veen van de Stichting voor het Kind. "Wij richten ons op kinderen die onder Jeugdzorg vallen om juist eens iets extra te kunnen doen als sporten of een dagje weg", aldus Van Veen. "Namens de kinderen: heel hartelijk bedankt!"
Paul de Vreede van De Oude Dorpskern maakte van de gelegenheid gebruik het huidige bestuur van de Muzikale Kerstwandeling in het zonnetje te zetten. "Jullie zijn al die jaren de gangmaker geweest in de wintertijd". Het voltallig bestuur stopt ermee; de Muzikale Kerstwandeling gaat ook dit jaar gewoon door.


Ontbijtje met de wethouder

voorleesontbijt n De Nationale Voorleesdagen zijn weer van start gegaan. In heel Nederland lezen bekende en minder bekende Nederlanders voor aan jeugdige scholieren. Meestal gebeurt dat op school. In Noordwijk ging dat dit jaar iets anders.

Door Ina Verblaauw

Wethouder Dennis Salman kwam naar Boekhandel van der Meer/Het Cultuur Café om tijdens een ontbijt, aangeboden door supermarkt Dirk, voor te lezen aan kinderen van groep 2 en 3 van basisschool De Schapendel. Hij las voor uit "Moppereend", hoofdpersoon in het Prentenboek van het jaar 2020, geschreven en geïllustreerd door Joyce Dunbar en Peter Horacek. Salman bleek een bijzonder goede voorlezer. Op spannende wijze nam hij de kinderen actief mee in het verhaal. Ondertussen werd er ook gesmuld van het ontbijt: belegde boterhammen, mandarijntjes, bananen en pakjes drinken. Na het voorlezen werd de groep van 40 kinderen gesplitst. Eén groep bleef in de boekhandel en één groep ging naar de supermarkt waar Gerda Duivenvoorde voorlas aan de kinderen, zittend op omgekeerde bierkratjes.
De Nationale Voorleesdagen duren t/m 1 februari. De bibliotheek Bollenstreek geeft rondom het boek Moppereend een interactieve dansworkshop. Meer informatie op www.bibliotheekbollenstreek.nl

Wethouder Salmanlas de kinderen voor uit 'Moppereend'. | Foto: IV