Gelukexpert Patrick van Hees legde uit waar de letters Jon Hermans feitelijke voor staan. | Foto: Wim Siemerink
Gelukexpert Patrick van Hees legde uit waar de letters Jon Hermans feitelijke voor staan. | Foto: Wim Siemerink Foto:

Afscheid van Jon Hermans

afscheid n Burgemeester Hermans was tijdens een speciaal gehouden afscheidsvergadering al even lovend over Noordwijk als de politiek dat bleek over haar optreden in het afgelopen jaar. Ze bevestigde opnieuw dat Noordwijk onder haar huid zou zijn gekropen.

Hermans stelde vast dat het altijd spannend is indien er 2 organisaties in elkaar moeten worden geschoven. Ze stelden ook vast dat dit in het Noordwijkse geval 2 gemeenten waren met verschillend DNA en dat het tot nu toe heel goed gaat maar dat het werk bepaald nog niet af is.
De voorzitter van de gemeenteraad vond dat de nieuwe gemeente ook politiek goed van start is gegaan. En wees er op dat het belangrijk is dat er uiteindelijk een koers wordt uitgezet op een doel wat het gezamenlijk belang is van alle inwoners. Ze stelde vast dat de gemeenteraad nog wel op zoek is naar het op de juiste manier spelen van het politieke spel. Mevrouw Hermans: 'Het gaat erom, wie heeft welke rol en hoe helpen we elkaar daarbij'.


Wat is uw geheim?

De vertrekkend burgemeester maakte de vergelijking met een langdurig huwelijk: Ik vraag altijd: 'Wat is uw geheim? En dan krijg ik steevast het antwoord dat het geven en nemen is.'
Mevrouw Hermans hield nog even een pleidooi voor het 4 kernenbeleid. Dat volgens haar noodzakelijk is omdat de 4 kernen ook 4 verschillende kernwaarden zouden hebben en dat dit beleid uiteindelijk leidt tot vertrouwen van de inwoners in de politiek. De burgemeester wist te vertellen dat Noordwijk zich in de regio een betere positie heeft verworven met een betere visie en een betere bestuursstijl.

Met zichtbare trots meldde de burgemeester dat verreweg de meeste raadsstukken unaniem door de gemeenteraad waren aangenomen. Ze kwalificeerde dit als een bewijs van goede ontwikkeling van de Noordwijkse politiek. Maar tevens wees ze op de langlopende dossiers die tot behoorlijke dilemma's zijn gaan leiden.
Maar het slotakkoord was opnieuw positief: 'Ik sluit af. Ik ben heel hoopvol over de toekomst van Noordwijk. Wat een prachtige gemeente hebben we hier. Blijf op de juiste koers en vooral ,wees blij met wat u doet.'