Afbeelding
Foto:

Stem nu op genomineerde sporters voor Sportverkiezingen Noordwijk 2018-2019

sportgala n Op zondag 9 februari worden de Sportverkiezingen Noordwijk gehouden. Sporters zijn aangedragen, genomineerd en de stembussen stromen over van alle stemmen die de organisatie binnenkrijgt. Het belooft een spannende strijd te worden en niets is nog zeker. Stemmen kan tot zondag 2 februari. Alle genomineerden op een rijtje:


Sportman van het jaar

Kevin Langeree - Kitesurfen | KSN KustSurfvereniging Noordwijk. Kevin is weer the King Of The Air. Hij inspireert en vertegenwoordigt de Noordwijkse kitesurfers elke dag door de zee te trotseren.

Robert Hendriks - Beachflags en atletiek. Robert deed mee met de EK Life Saving in Italië. Robert blonk uit in de onderdelen beachflags en beachsprint en won in totaal 8 medailles.


Martijn Smak - Alpine skiën | Skiteam Midden-Holland. Deze sportman is een kei in het slalommen en razendsnel. Hij speelde op de Alpine Skiën Overall en behaalde door zowel zijn slalom als de reuzenslalom een derde plaats. In het totaalklassement behaalde hij de eerste plaats en werd Nederlands kampioen.

Sportvrouw van het jaar

Marit Huiberts - Handbal | V.O.C. Amsterdam. Deze Noordwijkse is handbalkeepster bij jong Oranje. Zij werd landskampioen met haar club VOC Amsterdam. Met de selectie van Oranje heeft ze zilver gehaald op het Europees kampioenschap en in augustus de supercup.


Jalou Langeree - Kitesurfen | KSN KustSurfvereniging Noordwijk. Jalou is drievoudig wereldkampioene kitesurfen


Ria duivenvoorden - Bowlen | Bowlingvereniging Noordwijkerhout. Ria is dit sportjaar kampioen in de Handicap-klasse C.

Sporttalent van het jaar


Eloise de Mooij - Tennis | Tennisvereniging de Boekhorst. Eloise speelt iedereen van de baan. Zij heeft op nationaal en internationaal niveau meerdere prijzen en finales behaald. Niet te vergeten: zij was onze kersverse Nederlands kampioene in de dubbel.


Jonna van de Velde - Voetbal | AFC Ajax. Vorig jaar speelde ze bij het talententeam en heeft dit jaar een contract en basisplaats bij de Ajax dames 1. Ook speelde ze in het Nederlands team O19 dat op het EK in Schotland bij de laatste vier eindigde.


Floor van der Linden - Twirlen | Twirlvereniging KNA Noordwijk. Floor heeft tijdens de Nederlands Kampioenschappen zilver behaald bij zowel Twirling 1 Baton als Dance Twirl. Hierdoor mocht ze deelnemen aan het EK in Italië. Hier is ze op het onderdeel Dance Twirl zevende geworden.

Sportteam van het jaar

Noordwijk MB1 - Hockey | Noordwijkse Hockey Club. Deze meiden spelen op het hoogste landelijke niveau en zijn ook dit sportjaar gepromoveerd.


V.v. Noordwijk 1 - Voetbal | V.v. Noordwijk. Dit elftal is kampioen geworden in de derde divisie en gepromoveerd naar de tweede divisie. Dat is het hoogste haalbare niveau in het amateurvoetbal.


Judoteam Bollenstreek - Judo. Dit gemixte team wint op elk niveau nationaal en internationaal schitterende prijzen.



Sportvrijwilliger van het jaar

Tino de Groot - Voetbal | RKVV Van Nispen. Vrijwilliger bij RKVV Van Nispen. Tino heeft 24 jaar in het bestuur gezeten, waarvan 22 jaar als voorzitter. Hij heeft Van Nispen naar een duurzame toekomst geleid, met de nieuwe accommodatie als bestuurlijke hoofdprijs.


Carola van Hunnik - Zwemmen | Z.V. Noordwijkerhout. Carola is al veertig jaar lid, waarvan dertig vrijwilliger als (hoofd)trainster.


Johan Zagers - Judo | Judoteam Bollenstreek. Hij zet zich al jaren in om judoka's naar het hoogste niveau te tillen.

Sportinitiatief van het jaar

Dit jaar strijden NZ&PC en No Limits tegen elkaar voor de titel Sportinitiatief van het jaar. Tijdens het
officiële programma van de Sportverkiezingen op 9 februari nemen deze twee organisaties het tegen
elkaar op en stemt het publiek live op hun favoriet.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding