Agenda Reuring

reuring n Wekelijks zijn er bij Reuring diverse laagdrempelige activiteiten voor alle inwoners. Openingstijden: dinsdag van 9.00 tot 15.30 uur, donderdag van 13.30 tot 15.30 uur. Meer informatie en aanmelden voor de maaltijden via reuringnoordwijk.nl of bel: 06-50610135. Aanschuiven kost 3 euro.

Sportcafé Duinwetering

Donderdag 30 januari

Laat je verwennen op de Beautymiddag!

Dinsdag 4 februari

10.00-13.00 uur: Budgetcoach.
12.30 uur: maaltijd: maaltijdsoep van Erik met broodjes .
14.00 uur: Wandelen met Reuring. Open voor koffie.

Elke vrijdag • 10.00-14.00 uur

10.00-12.00 uur: creatief café en biljarten.
12.00-13.00 uur: samen sporten.
13.00 uur: soep met brood: mee eten kost € 2,00.

Nu ook in De Zilk

Achter de Duinpan, Honk, Sportlaan 34a in De Zilk. Iedere maandag van 10.00-14.00 uur.

Maandag 3 februari

10.00-11.00 uur: Gratis sporten met de buurtsportcoach.

11.00-13.00 uur: Creatief café: maak een Valentijn-draadfiguur. Meedoen kost € 1,50.

13.00-14.00 uur: Soep met brood. Kosten € 2,00.

Nu ook in Noordwijkerhout

Maasgaarde, Dr. Poelslaan 21. Iedere dinsdag van 10.00-14.00 uur.

Dinsdag 4 februari

10.00-11.00 uur: Gratis sporten met de buurtsportcoach.

11.00-13.00 uur: Creatief café: maak een Valentijn-draadfiguur. Meedoen kost € 1,50.

13.00-14.00 uur: Soep met brood. Kosten € 2,00.


Vereniging Dorpsbehoud teleurgesteld in college

Noordwijkerhout n Van Herman Doornebal (secretaris Vereniging Dorpsbehoud Noordwijkerhout) ontving de redactie een ingekomen brief. De inhoud luidt als volgt:

"Het college heeft besloten alleen nog over te gaan tot de aanwijzing van een gemeentelijk monument als de eigenaar van het pand het daarmee eens is. Het college van zowel Noordwijk als ook Noordwijkerhout wees tot nu toe zelf de gemeentelijke monumenten aan, ook al wilde de eigenaar dat niet. Op deze manier was er een wakend oog ten aanzien van het behoud van gemeentelijke monumenten.

De nieuwe koers is een gevolg van het coalitieakkoord, waarin VVD, CDA, LSN en NZLokaal met elkaar afspraken dat aanwijzing van gemeentelijke monumenten alleen nog op vrijwillige basis zou gebeuren. Het is teleurstellend dat de nieuwe erfgoedcommissie Noordwijk die zal adviseren over monumenten niet geraadpleegd wordt. De oude monumentencommissie en erfgoedcommissie zijn het niet eens met de nieuwe koers: 'Sloop van waardevol erfgoed dreigt daarmee.' Het idee vanuit het college om met een goed gesprek bij een kop koffie het pand wel aan te kunnen merken als monumentaal pand is ons inziens veel te vrijblijvend. We hebben in Noordwijkerhout al eens op basis van vrijwilligheid monumenten aangewezen. Dat bleek niet te werken, waarna er toen toch overgegaan is op aanwijzen. Voor de oude gemeente Noordwijk geldt de omgekeerde weg.

Daar is twee jaar terug gekozen voor verplichte deelname, nu wordt die weer vrijwillig. Vereniging Dorpsbehoud heeft nog getracht om de politiek op andere gedachten te brengen maar de stemverhouding tijdens de raadsvergadering viel anders uit. Dorpsbehoud zal de ontwikkelingen kritisch blijven volgen en wil meedenken over een verantwoord monumentenbeleid om afbraak van ons erfgoed te voorkomen."


Open brief over Bronsgeest

ingezonden n Ik maak mij zorgen over de Gemeenteraad van Noordwijk vanwege hun besluit om de Bronsgeest niet meer volledig te bebouwen.

In de vorige Gemeenteraad voor de fusie 1 jaar geleden zou de Bronsgeest volledig bebouwd gaan worden en contracten, aankopen e.d. waren hiervoor al getekend. Ook zou er veel sociale woningbouw op de Bronsgeest plaats vinden. De nieuwe Gemeenteraad zegt dat de kosten 10.7 miljoen van het niet meer volledig te gaan bebouwen worden afgeboekt, dit onder het mom van het zijn toch maar Nuon gelden. Dit is natuurlijk onzin en te gek voor woorden er wordt voor 10.7 miljoen aan gemeenschap geld vernietigd.
Ik vind dit onvoorspelbaar mede omdat met de 10.7 miljoen veel belangrijke zaken in Noordwijk geregeld kunnen worden. Daarom hoop ik dat u de plannen voor de Bronsgeest volledige bebouwing laat plaats vinden en de bebouwing Achterweg uitstelt en / of afwijst.

Een bezorgde Noordwijker,
Dhr. M. van Bourgondien


Voorlezen in de bieb

Noordwijkerhout n In de Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Noordwijkerhout wordt iedere eerste woensdag van de maand, van 14.30 tot 15.30 uur voorgelezen aan kinderen van 4 tot 7 jaar.

Iedere maand is er een thema bijvoorbeeld over het circus, broers en zussen of over dinosaurussen. Na het voorlezen kunnen de kinderen aanschuiven aan de knutseltafel. Ouders en grootouders met kinderen zijn allemaal welkom. Meedoen is gratis.