Inloopochtend bij Jan Verwey Natuurcentrum

natuur n Op zaterdag 1 februari van 10.00 tot 12.00 uur is er weer de maandelijkse inloopochtend in het Jan Verwey Natuurcentrum aan de Zilverschoon 20.

Voor informatie over excursies en natuur in en rondom Noordwijk, een gezellig kopje koffie of thee, of voor het uitwisselen van waarnemingen, bent u bij ons aan het juiste adres. Er zijn altijd deskundige leden aanwezig en meestal worden er op een groot beeldscherm actuele natuurfoto's vertoond.
Ook voor kinderen is er genoeg te beleven. Zij kunnen zich vermaken met de prachtige vitrinekasten en het grote natuur-elektrospel. Voor ouders en leerkrachten is er informatie over de Jeugdnatuurclub en over excursies voor (basis)scholen.

Meer informatie staat op www.strandloper.nl


De spiritualiteit van het alleenzijn

alleengaand n Vorig jaar is er in de Protestantse wijkgemeente een gesprekskring geweest voor mensen die met een ingrijpend verlies te maken hebben gehad. Dit jaar wordt – bij voldoende deelnemers zijn – gedurende drie dinsdagochtenden samenkomen rondom de uitdaging van het leven als alleengaande.

Vrijwel ieder mens leeft gedurende langere of kortere periodes in zijn of haar leven alleen. Net als het leven met een partner, heeft dat zo zijn eigen specifieke uitdagingen. Wel beleven mensen het alleen in het leven staan verschillend. Sommigen hebben het rijk alleen. Voor anderen is het een lastige opgave. Dan helpt het om daar met anderen over in gesprek te zijn. Op deze drie ochtenden delen we praktische ervaringen en staan we ook stil bij de meer spirituele vragen.
De bijeenkomsten zijn op 11 en 25 februari en 10 maart van 10.00 tot 11.30 uur in De Vinkenhof. Aanmelding via ds.p.vdburg@gmail.com