Bloemen en confetti voor Claudia. | Foto en tekst: met dank aan Bas van der Tang.
Bloemen en confetti voor Claudia. | Foto en tekst: met dank aan Bas van der Tang. Foto:

Claudia van Nobelen 25 jaar bij 'De Harp'

Noordwijkerhout n Tijdens het Liedjesfestival in De Schelft, 8 januari, is Claudia van Nobelen gehuldigd: ze is 25 jaar lid van muziekvereniging de Harpe Davids.

Van Nobelen kijkt ook terug op meer dan tien jaar bestuurslidmaatschap. Haar activiteiten voor de Harp zijn zeer gevarieerd en ze is nog altijd enorm actief binnen de vereniging.
Vanuit de Zuid Hollandse Bond van Muziekverenigingen kreeg Van Nobelen een onderscheiding voor haar zilveren jubileum. Het bestuur en de leden van 'De Harp' bedankte haar voor haar inzet. Naast bloemen kreeg ze nog een fotoboek met een terugblik over de afgelopen 25 jaar.


Port of Call opent nieuwe expositie in Maria ter Zeekerk

expositie n Op zondag 19 januari zal de Rijnsburgse muzikant Port of Call een optreden verzorgen in de Maria ter Zeekerk aan de Nieuwe Zeeweg te Noordwijk. Het optreden is een onderdeel van de foto- en ikonenexpositie 'Met andere ogen: Een nieuwe kijk op hedendaagse Orthodoxie'. Bezoekers kunnen terecht vanaf 14.00 uur. Om 14.30 uur vindt de officiële opening plaats. De toegang is gratis.

Het optreden vindt plaats op de openingsdag van de nieuwe expositie in de Maria ter Zeekerk. De expositie biedt een bijzonder perspectief op de religieuze heropleving en vernieuwing in post-Sovjetlanden. Ze belicht 'traditionele' vormen van Oosters-Orthodoxe spiritualiteit – bedevaart en iconen – door de ogen van twee kunstenaars: de Britse fotografe Sandra Reddin en de Servische iconenschilder Borislav Prodanovic. Beide kunstenaars zullen bij de opening aanwezig zijn.

Van 2008 tot 2015 heeft Reddin deelgenomen aan bedevaarten door heel Rusland. Zij heeft de dynamiek vastgelegd in haar foto's, die een unieke kijk bieden in de diversiteit èn de menselijke kant van Orthodoxe bedevaart. Ikonenschilder Prodanovic brengt in zijn werk moderniteit en traditie bijeen. Karakteristiek voor zijn werk is een zekere eenvoud en lieflijkheid, gecombineerd met subtiele kleuren – elementen die vernieuwend zijn binnen de traditie.

De expositie is te zien tot en met zondag 8 maart. De expositie is een samenwerking van Palliam en het Institute for the Academic Study of Eastern Christianity (INaSEC, Vrije Universiteit Amsterdam). Meer informatie en actuele openingstijden staan op www.palliam.nl


ODI speelt Spokenspektakel in De Schelft voor de hele familie

toneel n Spook je al zo'n drie eeuwen lekker rond in je familiekasteel in de Schotse Hooglanden en dan word je opeens gestoord. Het ziet er niet best uit voor de geestenfamilie MacDonald. Gaat hun kasteel echt gesloopt worden? Kunnen zij de indringers verjagen? En hoe zit dat met hun spookdochter Davina de Dromer. Zal zij ooit een volwaardig spook worden?

De spelers van ODI, onder leiding van regisseuse Chantal Witteman, zijn er bijna klaar voor. De laatste puntjes worden op de I gezet. Er zitten tal van hilarische scènes in het stuk "Spokenspektakel". Een spannend toneelstuk geschreven door Rob Maayen. Een mooie uitdaging voor de (debutant) regisseuse en de spelers, waarvan er 4 nieuw zijn bij ODI. De adviesleeftijd is vanaf 4 à 5 jaar.

De uitvoeringen zijn op zaterdagmiddag 18 en zondagmiddag 19 januari in De Schelft. En op zaterdagmiddag 25 januari in De Duinpan. Aanvang: 14.00 uur, zaal open: 13.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar voor € 5,00 bij Boekhandel Wagenaar & van Halem, of Suzanne's Feestshop beide in de Havenstraat te Noordwijkerhout. M-Kappers in de PJ Warmerdagstraat 23, De Zilk en Drogisterij Letschert, Hoofdstraat 37 te Hillegom. Ook kunnen kaarten via de website gereserveerd worden en afgehaald en betaald worden aan de verenigingstafel bij de zaal.

Er hoort weer een leuke kleurplaat bij waarmee je kans maakt op een prijsje. Deze kleurplaat kan je ook downloaden van de ODI-website.

De cast van Spokenspektakel. | Foto: PR