Dylan Rietveld in actie. | Foto: OrangePictures
Dylan Rietveld in actie. | Foto: OrangePictures Foto:

Goede herstart van V.v. Noordwijk met winst

Voetbal n Het leek aanvankelijk een moeilijk potje te worden. Want Scheveningen was in de beginfase simpelweg de betere ploeg. Maar uiteindelijk toonde Noordwijk aan toch wat verder te zijn dan de selectie van trainer John Block. Aan de uiteindelijke 1-4 overwinning viel dan ook niets af te dingen.

Nick van Staveren, de eerste seizoenshelft nog geen enkele keer echt in zijn normale doen, werd tegen Scheveningen wel degelijk 'man of the match'. Met twee goals en twee keer een assist, maakte hij zijn belangrijke rol in de elf van Kees Zethof weer volledig waar.
De eerste grote kans was voor Noordwijk. Waarbij James koos voor eigen succes en Wendt over het hoofd zag. Daarbij vloog de bal maar net over. Al na ruim 5 minuten viel het doelpunt wel aan de andere kant. Invaller doelman Wolsheimer was kansloos bij een inzet van Winter: 1-0.

Noordwijk leek in die periode geen antwoord te weten op de aanvalsdrift van de Scheveningers. Maar dat werd na de eerste 20 minuten wel anders. Langzaam maar zeker veroverde Noordwijk een overwicht en drong de tegenstander ver terug. Na een half uur viel dan ook de verdiende gelijkmaker toen Van Staveren, na onzeker ingrijpen van de Scheveningers, zijn omhaal pardoes in het net zag verdwijnen: 1-1. Niet veel later liet Roshanali met een enorme knal het aluminium naast de doelman Wesley Zonneveld trillen. Waardoor de rust aanbrak met een gelijke stand.

Na rust werd het direct duidelijk dat Noordwijk op jacht zou gaan naar de overwinning. Er veranderde niets aan het spelbeeld waarbij Noordwijk de betere ploeg was. De rood-witten kregen kansen en James mocht op nieuw van dichtbij uithalen. Maar het was de hardwerkende Bosma die Noordwijk aan de voorsprong hielp: 1-2.

Scheveningen probeerde wat het kon, kwam af en toe gevaarlijk door maar de tweede treffer van Nick van Staveren luide de definitieve nederlaag in. Uit een vrije trap van Reynaers en opnieuw matig verdedigen van Scheveningen,vond de Hillegommer met een fraaie kopbal opnieuw het net: 1-3. En na ruim 70 minuten viel ook de 1-4. Ditmaal was het aanvoerder Emiel Wendt, die met zijn negende treffer van het seizoen, na aangeven van Brian Bröcker, aan alle illusies van Scheveningen een einde maakte: 1-4.
Met Westdijk en De Kruijs voor Wendt en James en even later Le Congé voor Roshanali maakte Zethof duidelijk dat ook wat hem betrof de overwinning een feit was. Op de automatische piloot werd de wedstrijd door Noordwijk uitgespeeld.
Zaterdag wacht voor Noordwijk aan de Duinwetering de derby tegen Rijnsburgse Boys. De Rijnsburgers versloegen Jong Sparta met 2-1. De geel-zwarten zijn op papier de favoriet maar het huidige Noordwijk moet in staat worden geacht om de uien goed partij te bieden en een kleine overwinning te gaan boeken.