Koffie en Geldzaken opent haar deuren

geldzaken n Op dinsdag 8 januari vindt de eerste open inloop van Koffie en Geldzaken plaats in het Sportpark Duinwetering. Hier zitten getrainde vrijwilligers klaar om antwoord te geven op vragen over je persoonlijke administratie of andere geldzaken.

Het idee van Koffie en Geldzaken is ontstaan doordat er een enorme behoefte blijkt te zijn aan ondersteuning bij administratieve-en financiƫle vragen. Brieven van instanties worden steeds ingewikkelder. De uitgaven gaan sneller, omdat veel betalingen automatisch gaan en contracten worden verlengd zonder dat je het doorhebt. De vrijwilligers helpen de inwoners van Noordwijk daarom graag, onder het genot van een lekker kopje koffie, om deze zaken te bekijken. Iedereen is welkom om binnen te lopen met zijn of haar vraag.

Voor welke vragen?

Voor kleine vragen als het opzeggen of kiezen van een telefoonabonnement, het meelezen van brieven van (financiƫle) instanties of het invullen van formulieren. Daarnaast kun je bij de inloop terecht met vragen over voorzieningen, toeslagen, verzekeringen en voor tips bij het ordenen van je administratie.

Je kunt gewoon binnenlopen, aanmelden is niet nodig. De inloop is elke dinsdag tussen 14.00 en 17.00 uur in het Sportpark Duinwetering op de 1e verdieping, Duinwetering 105. Je kunt je vraag ook mailen naar koffieengeldzaken@gmail.com. Binnen een week ontvang je een reactie.


Royal Jazz

Jazz n Gedurende de wintermaanden is er op zondag jazz te beluisteren in Hotel Royal aan de Voorstraat 76. De eerstvolgende keer is 6 januari.

In de vierde editie van dit seizoen treedt de Jazzformatie 'William Close 3' op. De jazzliefhebbers in de regio weten inmiddels dat deze jazzmiddagen garant staan voor een heerlijk middagje luisteren naar jazz. Het kwartet bestaat uit Berend Stoel piano, Iman Merison, contrabas, Harrie Steenvoorden, drums, Els Voorhoeve, saxofoon en Marysia Pardoen, vocals.
Het optreden vindt plaats van 15.00 tot 17.30 uur. Na afloop bestaat de mogelijkheid om te blijven eten, waarbij reserveren gewenst is. Entree en parkeren zijn geheel gratis.