Kinderboeken komen tot leven in de bibliotheek

bieb n In de Bibliotheek Bollenstreek begint het nieuwe jaar met Iedereen (VOOR)lezen. Jonge bezoekers van de bibliotheek stappen zo in de wereld van hun favoriete kinderboek. Zij beleven de wereld van Kikker, ontdekken een huis voor Harry, kruipen door het bos met Gonnie, verkennen het oerwoud van Panama en bouwen met vormen in alle kleuren. In elke vestiging van de Bibliotheek Bollenstreek staat een andere wereld om in te spelen en om in te ontdekken hoe leuk verhalen zijn.

De werelden zijn te bezoeken van 28 december tot en met 31 januari. En tijdens de Nationale Voorleesdagen, eind januari, speelt in iedere vestiging een voorstelling die past bij de wereld die daar te beleven is. Kaarten voor de voorstellingen kosten € 2,50 per kind en zijn te bestellen via www.bibliotheekbollenstreek.nl en in de bibliotheek. Het bezoeken van de werelden in de bibliotheken is gratis.

In de bibliotheek in Noordwijk beleven kinderen de wereld van 'Een huis voor Harry'. Dit prentenboek van Leo Timmers is hét bekroonde prentenboek van de Nationale Voorleesdagen 2019. Op 25 januari om 15:30 uur speelt in deze bibliotheek de voorstelling over kater Harry.

Liefde voor boeken en interesse in lezen ontstaan vanzelf als jonge kinderen veel worden voorgelezen. Voorlezen en zelf lezen heeft veel voordelen: het bevordert de taalvaardigheid, stimuleert de fantasie en vergroot de kennis. En het is ook vooral leuk! Kinderen die thuis worden voorgelezen komen makkelijker mee op school, ze horen meer nieuwe woorden en kunnen zich makkelijker concentreren. Iedereen is daarom welkom in de bibliotheek om te ontdekken hoe leuk verhalen zijn.


Inloop Natuurcentrum

natuur n Op zaterdag 5 januari van 10.00 tot 12.00 uur is er weer de maandelijkse inloopochtend in het Jan Verwey Natuurcentrum. Een ieder is welkom aan de Zilverschoon 20.

Voor informatie over excursies en natuur in en rondom Noordwijk, een gezellig kopje koffie of thee, of voor het uitwisselen van waarnemingen, bent u bij ons aan het juiste adres. Er zijn altijd deskundige leden aanwezig en meestal worden er op een groot beeldscherm actuele natuurfoto's vertoond.
Ook voor kinderen is er genoeg te beleven. Zij kunnen zich vermaken met de prachtige vitrinekasten en het grote natuur-electrospel. Voor ouders en leerkrachten is er informatie over de Jeugdnatuurclub en over excursies voor (basis)scholen.