Een dolgelukkig SJC-lid die, via een uitstekend bod  van mamma, eigenaar werd een prachtige fiets. | Foto: WS
Een dolgelukkig SJC-lid die, via een uitstekend bod van mamma, eigenaar werd een prachtige fiets. | Foto: WS Foto:

Konijnenveiling brengt ruim 80 mille op

veiling n Barre weersomstandigheden en een veilingtent in plaats van de vertrouwde sporthal weerhielden de Noordwijkers er niet van om de SJC-Konijnenveiling 2019 te bezoeken.

Onder die bezoekers waas ook behoorlijk veel SJC-jeugd. Die kwamen niet alleen om hun loterijprijzen in ontvangst te nemen. Ze verdrongen zich vooral rondom de verkopers van de enveloppenloterij. Daarmee kon een enorme tentoonstelling aan prijzen worden gewonnen.

Het was direct heel gezellig druk in de grote tent waar de kantinemedewerkers zich van hun beste kant lieten zien bij het verstrekken van de veel gevraagde consumpties. Daarbij mogelijk het voorbeeld volgend van de op het podium zeer actieve veilingmeesters en hun assistenten. Onder het toeziend oog van 'mister Konijnenveiling' Wil van der Zalm zagen zij kans om een 250 kavels voor soms veel en soms heel weinig geld aan de man te brengen.

Opvallende aankopen bleken een vliegreis naar een heus Frans chateau, het bezoek aan voetbalwedstrijden zoals die naar het Engelse Swansea City. Maar ook veel geld had men over voor Barcelona of de grote Nederlandse stadions en de Grand Prix op Zandvoort. Lekker eten in de Noordwijkse restaurants bracht ook veel geld in het laatje van de tevreden lachende penningmeesters en voorzitter Herman Meijvogel.

Het laatste woord was voor Wil van der Zalm die het totaalopbrengst van €80.500. Daarbij kondigde hij aan dat de extra uitgave voor een veilingtent ook voor volgend jaar een goed alternatief zal zijn.


Filmhuis met 'Le fils de l'Autre'

film n Op woensdag 18 december is en een filmhuisavond in de filmzaal van De Vinkenhof aan de Achterzeeweg. Dit keer wordt de film Le fils de l'Autre vertoond van de regisseur Lorraine Lévy (2012).

Net wanneer Joseph zijn dienstplicht bij het Israëlische leger wil starten, ontdekt hij dat hij niet de biologische zoon van zijn ouders is. Hij is bij zijn geboorte verwisseld met Yacine, kind van een Palestijnse familie uit de Westelijke Jordaanoever. Deze onthulling verandert het leven van beide families ingrijpend. Het dwingt hen hun eigen identiteit, waarden en overtuigingen vanuit een totaal nieuw licht te bekijken.

De film begint om 20.00 uur en vanaf 19.30 uur is er inloop met koffie en thee. Vrij entree, maar een vrijwillige bijdrage is welkom.
Aanmelding is handig: Gert Gooris, tel. 3612740 ggooris@gmail.com