De Muzikale Kerstwandeling trok als vanouds bijzonder veel deelnemers. | Foto: Ina Verblaauw
De Muzikale Kerstwandeling trok als vanouds bijzonder veel deelnemers. | Foto: Ina Verblaauw Foto:

Muziek op unieke locaties

vijftien n De muzikale kerstwandeling, gecombineerd met de kerstmarkt in de Kerstraat, is al jarenlang een groot succes. Ook dit jaar, ondanks de slechte weersvoorspellingen. De opening van de Muzikale Kerstwandeling was traditiegetrouw in de R.K. Sint Jeroenkerk.

Door Ina Verblaauw

Na orgelspel van Arjan de Vos nam Wethouder Sjaak van den Berg het woord. "Deze middag is een mooi evenement in aanloop naar de kerst, waarbij de gemeente Noordwijk graag op meerdere fronten haar steentje bijdraagt. Ook fijn om te merken dat de sponsoring ook vanuit de maatschappij wordt geleverd, waardoor dit evenement een breed draagvlak heeft. Er worden vanmiddag vele stijlen muziek en theater gepresenteerd, waarvoor wij het huidige bestuur bedanken. Ook volgend jaar wordt de muzikale kerstwandeling voortgezet". Die mededeling leverde applaus op, mede omdat het huidig bestuur had aangegeven te stoppen.

Hierna volgde een optreden van sopraan Aliona Staricova en zandkunstenares Rosa van der Vijver. Zij verbeeldde Noordwijk van verleden tot heden, in prachtige, herkenbare afbeeldingen. De doedelzakspelers van Seandistrict Pipes & Drums begeleidden de vele bezoekers naar buiten. Op 30 locaties in en rondom de Voorstraat werden in woonhuizen en andere locaties kleine concerten gegeven van ongeveer 20 minuten. Met het programmaboekje in de hand kon een route worden uitgestippeld met soms een kleine wachttijd, die voor lief werd genomen. Sommige unieke huizen waren ook aanleiding om daar eens een kijkje achter de deur te krijgen, maar het genieten van de muziek voerde de boventoon.

De tent op het Lindenplein als centraal ontmoetingspunt bleek een groot succes. De inwendige mens werd goed verzorgd. Evenementenband Keun zorgde voor een muzikaal sfeertje waarbij iedereen zich lekker thuis voelde. Er werd nagepraat en van een lekker soepje of glühwein genoten.
De Kerkstraat Braderie had eveneens een ongekend aantal bezoekers. Je kon er op sommige momenten figuurlijk over de hoofden lopen. Heel veel kramen met leuke spulletjes, muziek, een levende kerststal en bovenal een gemoedelijke sfeer.