Afbeelding
Foto:

Nieuwjaarsconcert in Huis ter Duin

noordwijk n Op zondagmiddag 5 januari vindt in het Grand Hotel Huis ter Duin voor de 34e keer het Noordwijks Nieuwjaarsconcert plaats.

Het kwaliteitskoor Elan uit De Zilk, het saxofoonkwartet "Met Maten" en het A-orkest van Harmoniekapel Crescendo uit Noordwijk treden op. Elan staat onder leiding van Maurits Draijer en Crescendo staat onder leiding van Dirk van der Niet en de presentatie wordt verzorgd door Leslie van Kruistum. De samenwerking van het orkest met het koor én met het saxofoonkwartet zal voor leuke muzikale verrassingen zorgen.

De zaal gaat om 14.00 uur open en het concert begint 14.30 uur. Toegangskaarten kosten € 12,50 p.p. inclusief een pauzedrankje en parkeren. Kaarten zijn te koop in Noordwijk: Receptie Grand Hotel Huis ter Duin; VVV Noordwijk, Jan Kroonsplein 4; Foto van Kampen, De Keuvel 2. In Noordwijkerhout: VVV Noordwijkerhout, Dorpstraat 8. In De Zilk: Bakkerij Pompe, P.J. Warmerdamstraat 27. Op vrijdagmiddag 3 januari sluiten de verkoopadressen behalve de kaartverkoop bij de receptie van het Grand Hotel Huis ter Duin. Deze loopt door tot en met zondag 5 januari maar op is op. Telefonisch zijn kaarten te bestellen via tel. 3610306 of 3619026. Zie voor meer info: www.noordwijks-nieuwjaarsconcert.nl

Na afloop van het Noordwijks Nieuwjaarsconcert bestaat de mogelijkheid om, onder het genot van een drankje, het nieuwe jaar in te luiden. Een mooie kans om nagenietend van het concert met de solisten, de leden van het koor en de leden van het orkest te toosten op het jaar 2020.


Men kan het concert in het Grand Hotel Huis ter Duin afsluiten met een heerlijk tweegangen Noordwijks Nieuwjaarsconcert Diner à € 29,95 per persoon. Reserveren voor het tweegangen diner kan via tel. 3651290.


Concert in Jeroenskerk

noordwijk n Op maandag 30 december organiseert mannenensemble Espressione een eindejaarsconcert in de Oude Jeroenskerk, met medewerking van een damesensemble en diverse bekende musici.

Espressione is een christelijk ensemble welke staat onder leiding van de jonge bevlogen dirigent Arjan Wouters. Voor deze avond is een prachtig inhoudsvol programma samengesteld. Terugziende op het oude jaar, worden liederen ten gehore gebracht waarin de hoogte- en dieptepunten in het leven bezongen worden. Het thema van dit programma is gebaseerd op Psalm 91. Uniek aan dit ensemble is dat het de missie heeft om voornamelijk nieuwe muziek te laten klinken. Nieuwe arrangementen op bestaande liederen, bestaande of nieuwe teksten op nieuwe melodieën, afgewisseld met samenzang van vertrouwde psalmen/gezangen.

Muzikaal wordt het programma aangevuld door een prachtig damesensemble, welke speciaal voor deze avond werd samengesteld. Daarnaast werken diverse bekende musici mee: Lennart Morée, vleugel; Mark Brandwijk, orgel; Maurice van Dijk, trompet; Sylvia Maessen, contrabas; Myrthe de Wolff, solist. Kaarten zijn met korting reserveren via www.mannenensemble-espressione.nl

Toegangsprijs bij reserveren: €7,50; aan de deur: € 10,00; kinderen: € 2,50 Halverwege het concert is er een pauze met een (gratis) hapje en drankje.


Midwinter Concert Popkoor Just for Fun

noordwijkerhout n Op zaterdag 21 december zal Popkoor Just for Fun uit De Zilk twee Matinee Midwinter concerten geven in het Witte Kerkje te Noordwijkerhout.

De ruim veertig, uit de regio afkomstige, leden van het koor zingen een zeer gevarieerd eigentijds Midwinter repertoire. Het zal een afwisselend concert worden met swingende en gevoelige Nederlandse, Amerikaanse en Italiaanse liederen in winterse sferen. Tijdens het concert zal ook een gastoptreden worden verzorgd door gitarist Martin Lichters uit Lisse, bekend van diverse musical producties. Met zijn warme gitaarspel zal hij het koor bij een aantal liederen begeleiden, ook zal hij een aantal mooie solonummers spelen.

De concerten worden gehouden op zaterdag 21 december, aanvang 13.00 en 15.45 uur in het Witte Kerkje, Dorpsstraat 7 te Noordwijkerhout. Kaarten á € 8,00 zijn verkrijgbaar via, info@justforfundezilk.nl, aan de zaal of u kunt bellen met mw. J. Kruiper (06-40093258).


Kerstsamenzang in de St. Victorkerk

noordwijkerhout n Zaterdag 21 december houdt De Harpe Davids weer de kerstsamenzang, ditmaal in de Sint Victorkerk, Sint Victorlaan 11.

Aan deze kerstsamenzang wordt medewerking verleend door het koor Revoice. Aanvang 19.00 uur, de kerk is om 18.30 uur open. Vrij entree.