Vlak voor rust kreeg Nigel Hardenberg de nodige ruimte  om de 2-1 te laten aantekenen. | Foto: Johanna Oskam
Vlak voor rust kreeg Nigel Hardenberg de nodige ruimte om de 2-1 te laten aantekenen. | Foto: Johanna Oskam Foto:

Mat SJC moet in JOS zijn meerdere erkennen

voetbal n SJC stond in de Watergraafsmeer voor de 3e achtereenvolgende keer tegenover een kampioenskandidaat. Het Amsterdamse JOS is een van de gerenommeerde clubs die het zondagvoetbal kleur geven. En op dit moment, in de jacht naar een kampioenschap, gebruik maakt van een 6tal voormalig profvoetballers

SJC begon zonder de zieke Abbas el Tamimy en voor hem in de basis Melvin van Stijn. Verder waren er in het team van Florian Wolf geen wijzigingen. Al in het eerste kwartier werd duidelijk dat het voor SJC opnieuw geen gemakkelijke middag zou worden. Zonder dat er zich nog echt gevaarlijke situaties voordeden in de beide strafschopgebieden. Maar SJC oogde wederom wat mat en leed opnieuw teveel onnodig balverlies. JOS domineerde en SJC kreeg geen enkele mogelijkheid. Het was pas in de 28e minuut dat Mostava Frederik een venijnig schot op doel kon afleveren.
Niet veel later viel tot teleurstelling van de SJC-supporters de 1-0. De SJC-verdediging, inclusief keeper Haggerty, werden in de lucht afgetroefd. Een fraaie voorzet en een al even fraaie kopbal bleek SJC te machtig. Gelijk daarop al kwam er eenzelfde voorzet, nu vanaf de andere vleugel gevolgd door een gelijksoortige kopbal en het was 2-0.

SJC moest op jacht naar een tegentreffer maar tot goedlopende aanvallen kwam het vooralsnog niet. Nog wel een afstandschot van Timo Ruigrok maar die zeilde over de bovenlat. En de rust leek aan te breken met de 2-0 op het scorebord. Tot in de allerlaatste minuut van de eerste helft Nigel Hardenberg even de ruimte kreeg die hij zo graag heeft en de tegentreffer was een feit:2-1.

Na rust rekende de supporters op een wederopstanding zoals die tegen Hoogeveen kon worden gerealiseerd. Maar deze keer bleken de zwartwitten niet in staat om het initiatief over te nemen. Teveel onnodig balverlies en een te lage balcirculatie gaven JOS de kans om steeds op tijd de angel uit de SJC-aanval te halen. Wat resulteerde in teveel diep gespeelde ballen die ook nog een te lang onderweg waren. Waardoor de verdedigers eenvoudig konden ingrijpen. En toen de verdediging opnieuw moest toestaan hoe vanuit een corner de bal achter Haggerty werd gekopt was de 3-1 en de nederlaag een feit.

Met Strojil voor verdediger Schipholt maakte trainer Wolf duidelijk dat hij risico wilde nemen. Maar ook dit kon JOS Watergraafsmeer niet in verwarring brengen. Dat kon de laat ingebrachte Lucas Coopmans nog wel een enkele keer. Zijn snelle rushes met bijbehorende voorzetten oogden in ieder geval gevaarlijk. En Wesley Haasnoot kon er bijna een binnen glijden maar zonder verdere hoogtepunten kwam het eindsignaal. Met hierna de nuchtere constatering dat dit SJC nog geen aanspraak mag maken op een koppositie.

Zondag speelt SJC thuis tegen RKAVV. De Leidschendammmers wonnen met niet minder dan 4-1 van Quik '20. En met totaal 32 gemaakte treffers tonen zij hun productiviteit wel aan. SJC is natuurlijk niet bij voorbaat kansloos tegen de ploeg die hen op de ranglijst tot op 2 punten genaderd is.


Winnaars Najaarsactie

NOV n De Najaarsactie bij de winkeliers is weer in volle gang De winnaars van de eerste week (17 tot en met 28 november) van de Najaarsactie zijn bekend.

Het zijn: Fam. Steenvoorden, Spoelhoren 55, Noordwijk; Mevr. Meskers, Van Struykstraat 16, Noordwijk; Mevr. Wassenaar, Holbeekstraat 44, Noordwijk; Mevr. Zwaan, Bloemendaalstraat 43, Noordwijk; Mevr. Kortekaas, Sepenlaan 5, Lisse; Dhr. Hoek, Piet Heinstraat 37, Noordwijk; Mevr. Barnhoorn, Zilvermeeuw 19, Noordwijk; Mevr. Vis, Schoolstraat 17, Noordwijk.

De prijswinnaars kunnen de € 100,00 shoptegoed op 7 januari om 20:00 uur ophalen in Hotel Royal, waar zij daarnaast nog kans maken op een espressomachine.


Supportersbus

voetbal n Op 7 december om 15.00 uur speelt Noordwijk de uitwedstrijd tegen IJsselmeervogels. De supportersbus gaat rijden en inschrijven is verplicht. Bekijk www.supportersclub-vvnoordwijk.nl voor de kosten, actuele vertrektijd en de mogelijkheid tot inschrijven.