Juridische strijd rond Strandrups

getouwtrek n De stichting Outdoor4Disabled geeft de strijd tegen het verbod om op het strand te rijden niet op.

De vrijwilligersorganisatie laat met een strandrups mensen, die dat zelf fysiek niet kunnen, genieten van het strand. Het strand is juridisch gezien een openbare weg en het zelfgebouwde voertuig is onderwerp van een juridische strijd waar diverse overheidsorganisaties bij betrokken zijn.

Het ministerie van infrastructuur laat weten dat het voertuig vanwege diverse redenen niet mag rijden. De gemeente Noordwijk heeft daarop gereageerd met de kernvraag of het voertuig veilig is, omdat de gemeente pleit voor het weer laten rijden van de strandrups. De stichting zelf kondigt een juridische reactie aan die gericht is op het verweer dat het strand geen openbare weg is, maar een openbare plaats en dan zou de gemeente wel ontheffing kunnen verlenen. (Bron: BO)


Pubers, social media en gamen

cjg n Social media en gamen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het leven van een puber. Veel ouders en opvoeders worstelen met het social mediagebruik en gamegedrag van hun kinderen. CJG Noordwijk houdt de themabijeenkomst 'Pubers, social media en gamen'. De bijeenkomst is voor ouders met pubers van 10 tot en met 18 jaar. De avond wordt begeleid door een preventiedeskundige van Brijder Jeugd. Tijdens de themabijeenkomst krijg je informatie over de leuke kanten van gamen en social media en over de risico's van veelvuldig mediagebruik. Je krijgt informatie en tips over het begeleiden van je puber bij het gebruik van social media en gamen. De bijeenkomst is op donderdag 12 december van 19.30 tot 21.30 uur in De Vinkenhof. Kosten € 5,00 p.p. (ouderparen krijgen 10% korting) Aanmelden via www.cjgcursus.nl


Kerstsamenzang

kerstavond n Op woensdagavond 11 december is er op zorgpark Willem van den Bergh de jaarlijkse Kerstsamenzang. De kerstsamenzang wordt gehouden in wijkcentrum het Kruispunt aan de Pianolaan 2. Koor de Berghsingers en de Bergdrummers verlenen hun medewerking aan deze avond. De samenzang wordt begeleid door het vrijwilligersorkest. De zangavond begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 20.15 uur. Toegang vrij.