V.v. Noordwijk liet zaterdag de Treffers ver achter zich. | Foto: Wim Siemerink
V.v. Noordwijk liet zaterdag de Treffers ver achter zich. | Foto: Wim Siemerink Foto:

Noordwijk resoluut naar winst tegen de Treffers

voetbal n Vooraf was het voor iedereen duidelijk, Noordwijk moest in de thuiswedstrijd tegen de Treffers de volle winst binnen slepen. En dat lukte als gevolg van voldoende productiviteit en het geloof houden in eigen kunnen. Of zoals Kees Zethof het altijd verwoord: 'Blijven doen waar je goed in bent'.

De Noordwijkse coach liet ook deze keer Westdijk, Achefay en Oversloot buiten de basis. En daarnaast speelde Le Congé zijn potje in het 2e team. Voor van Staveren was er de conditioneel behoorlijk zware taak om als een soort hangende spits ook veel werk te verzetten op het middenveld. Toch liet de bonkige zwoeger ook zijn aanvallende kwaliteit met regelmaat zien.
Daarbij bleek verdediger Smith de man die hem in het eerste kwartier een aantal keren heel fraai lanceerde. Wat o.a. een mogelijkheid voor Emiel Wendt opleverde. Met 20 minuten op de klok was er plots de 1-0 toen Emiel Wendt vanuit een corner van Reynaers koppend scoorde. Direct daarop al was er een grote mogelijkheid voor James. En even later ging een 100% kans voor Roshanali eveneens verloren.

Wakker

De Treffers bleken wakker geschud en dwongen hierna Noordwijk terug op eigen helft. Een geweldig schot van Van de Beek vloog rakelings lang het Noordwijkse doel. Vijf minuten voor rust kreeg De Treffers opnieuw een mogelijkheid, ruim een minuut later gevolgd door de kans vanaf de penaltystip. Scheidsrechter Nachtegaal dacht een overtreding te hebben gezien en Van de Beek benutte dit buitenkansje: 1-1. Met even later nog een schot op de paal naast van Vliet kwam Noordwijk goed weg.

Na rust werden de pessimistisch gestemde Noordwijksupporters verrast op rood-witte productiviteit. Eerst nog bleef het zoeken en een overtreding op Bosma werd door Nachtegaal als buiten de 16 waargenomen. Waarna even later Van Staveren de bal in het zijnet deponeerde. Gelukkig zag die zelfde Van Staveren na een uur spelen wel kans om de bal tussen de palen te krijgen: 2-1. Noordwijk domineerde op het middenveld en De Treffers bleven met veel moeite overeind.
Met nog 20 minuten te gaan gaf de Groesbeekse bank het sein 'alles of niets'. Noordwijk kwam onder druk maar benutte in omschakelingen de snelheid van James. Zodat er ook geweldige mogelijkheden kwamen.
Nadat met nog 10 minuten te gaan, Noordwijk eerst ontsnapte aan een 2e penalty, viel, opnieuw vanuit een corner en weer via Wendt, de verlossende 3-1. In de toegevoegde tijd mocht de laat ingevallen Westdijk ook nog de 4-1 laten noteren. Al met al een verdiende overwinning maar wel met de aantekening dat er toch nog teveel , gelukkig niet benutte kansen,werden weggegeven.

Volgende week gaat Noordwijk in Spakenburg de strijd aan met koploper IJsselmeervogels. Voor spelers opnieuw de kans om aan te tonen wat de werkelijke sterkte is van dit Noordwijk en de achterstand op de koploper terug te brengen tot 6 punten.