Afbeelding
Foto:

Omroep Bo biedt iedereen een podium

televisie n Bo, de omroep van de Bollenstreek, heeft een nieuw tv-programma getiteld Podium Bollenstreek. Het programma is nu een aantal afleveringen onderweg en krijgt steeds meer een vaste vorm.

Organisaties van evenementen schuiven aan om te vertellen wat ze gaan doen. Ook boekenschrijvers, muzikanten of andere culturele gasten komen in het programma.

Elke week zit er iemand aan tafel bij presentatrice Wilma Gudmundsson om te praten over theatervoorstellingen, boeken en historie. Hiervoor wordt samengewerkt met lokale organisaties in de Bollenstreek. Het programma kent drie vaste rubrieken. Kunst op Straat laat zien wat de kunst in de openbare ruimte voor betekenis heeft.

Een andere rubriek is Object en dat kan vele kanten op: van historische vrachtwagen tot salonboot. Voor de rubriek Selfie kan iedereen filmpjes aanleveren over zijn evenement en die selfie-filmpjes komen dan in het tv-programma. Het programma is te zien op woensdagavond vanaf 19.00 uur, elk heel uur. Terugkijken kan ook via bollenstreekomroep.nl

Contact om een keer aan te schuiven of een selfie mailen kan via podiumbollenstreek@bollenstreekomroep.nl


Tafeltennisclinic bij TOV

clinic n Opnieuw zal bij TOV een tafeltennisclinic worden georganiseerd voor 55+ ers. Aanleiding is het succes van de clinic die Bettine Vriesekoop in oktober heeft gegeven tijdens het EK Tafeltennis.

Om 55-plussers wederom in de gelegenheid te stellen kennis te maken met tafeltennis als een gezonde sport voor ouderen heeft TOV een top tafeltennisser, Kento Nomura, bereid gevonden om een clinic te komen geven.
Kento is niet alleen een tafeltenniser op hoog niveau, maar ook een goede en enthousiaste trainer die ieder op zijn eigen niveau kan begeleiden.
Deze clinic zal gegeven worden op zaterdag 14 december van 14.00 tot ca. 17.00 uur, met tussendoor een gezellige pauze. De clinic zal plaatsvinden in de eigen accommodatie van TOV aan de Nieuwe Zeeweg 73, naast de Maria ter Zee-kerk. Graag van te voren aanmelden via sec@ttvtov.nl


Carols for friends

kerstconcert n Op zaterdag 7 december is er in de Maria ter Zee-kerk vanaf 15.00 uur een sfeervol kerstconcert. Hierin nemen de zangeressen van Carols for Friends je mee naar de middeleeuwen.

De carols die ten gehore worden gebracht zijn eeuwenoud en hebben tot op de dag van vandaag nog steeds een enorme aantrekkingskracht. De latijnse teksten worden gecombineerd met Gaelic, middeleeuws Engels en Frans. Tijdens deze avond neemt harpiste Liesbeth Vreeburg een centrale plek in.

Uiteraard is er in het programma ook aandacht voor samenzang. De afsluiting is met een verstilde uitvoering van het traditionele Stille Nacht, Heilige Nacht. De betoverende melodieën en energieke dansritmes brengen je in de ultieme kerstsfeer. Dit kerstconcert is een hartverwarmend initiatief van enthousiaste koorzangers Carols for Friends. Het wordt inmiddels voor de zesde keer in Noordwijk uitgevoerd. Dirigent Wouter Verhage weet er, samen met de zangers en musici, een onvergetelijke ervaring van te maken.

Na afloop van het concert is er een glaasje warme glühwein. Het concert is in de Maria ter Zee kerk aan de Nieuwe Zeeweg 75 in Noordwijk en de entree is € 5,00.


Adventsconcert

Advent n Op vrijdag 13 december is het Adventsconcert van het Vesperkoor Noordwijk, in samenwerking met het Voorhouts Kamerkoor. De muzikale leiding is in handen van Jaco van Leeuwen en Ilia Belianko. Het orgel zal worden bespeeld door Arjan de Vos en Jaco van Leeuwen.

Er worden werken gezongen die passen in de Advents- en Kersttijd, o.a. van J.S. Bach, Monteverdi, Rachmaninov, Rutter en Willcocks. Een aantal liederen wordt door beide koren gezamenlijk gezongen.

Het concert is in de Oude Jeroenskerk, Voorstraat 44 Noordwijk-Binnen. Aanvang is om 20.15 uur, de deuren gaan open om 19.45 uur.
Kaarten à € 12,50 zijn te koop op voorverkoopadressen Kaas aan Zee, de Keuvel 3 en de Kringloopwinkel, Herenstraat 63 Voorhout.