V.l.n.r. Pauline Bakker, Huibert vd Bent, Roberto ter Hark, Marja Koomen, Renée Korbee. | Foto: Ina Verblaauw
V.l.n.r. Pauline Bakker, Huibert vd Bent, Roberto ter Hark, Marja Koomen, Renée Korbee. | Foto: Ina Verblaauw Foto:

Verlichte tegels in Walk of History op Kerkstraat

historie n Ze liggen al een aantal weken in de Kerkstraat, maar donderdag 28 november werd de Walk of History officieel geopend door wethouder Roberto ter Hark. De verlichting van de acht tegels brandt vanaf nu gelijktijdig met de straatverlichting.

Door Ina Verblaauw

De Walk of History is een resultaat van het gemeentelijke project Stralende Openbare Ruimten. Eén van de doelen is om samen met de winkeliers ervoor te zorgen dat de winkelgebieden aangenamer worden. De winkeliers van de Kerkstraat benaderden, na een oproep tot het indienen van ideeën, Art Connectors van Renée Korbee en Marja Koomen. Zij kozen voor het tegelproject van de uit Bergen afkomstige kunstenares Pauline Bakker. Pauline maakte acht tegels van 1.00 x 1.00 meter.

Elke tegel laat een stukje van de historie van Noordwijk zien. Van Sint Jeroen, vissershuisjes, Calorama met de kruidenteelt, de touwslagerij, klederdrachten, Freddie Heineken met op de achtergrond het huisje in de Voorstraat waar hij ondergedoken zat in de oorlog, tot aan hedendaagse activiteiten. Te beginnen vanaf de Oude Jeroenskerk naar de Kerkstraat krijgt het winkelende publiek een leuke inkijk in de geschiedenis van Noordwijk. De allerlaatste tegel geeft de verbinding weer met Noordwijk aan Zee. De vuurtoren, Janus, watersport, de zee en de duinen.

De Walk of History is een leuke puzzel en zeker de moeite waard om naar te kijken en te ontdekken. Binnenkort ligt in alle winkels in de Kerkstraat een brochure met de uitleg over de tegels. Door alle afbeeldingen is een golf verwerkt. Dit om uitglijden te voorkomen. De tegels zijn hufterproof en kunnen extreme kou weerstaan.


Klamuze-concert in Huis ter Duin

klassiek n Op zondag 15 december vindt het tweede concert plaats in de concertenreeks van Klamuze. Niemand minder dan pianist Camiel Boomsma en het strijkkwintet Club Classique verzorgen de muzikale invulling van deze middag,

Zo wordt er onder andere van Franz Liszt "Liebesträume" gespeeld, de compositie van Franz Schubert "Uit Vier Impromptu's" wordt ten gehore gebracht en van Frédéric Chopin wordt een Piano Concert .Nr.2 gespeeld. Vanaf 14.00 uur zijn de gasten welkom in Grand Hotel Huis ter Duin en om 15.00 uur begint het concert.
Kaarten kosten 35,00 euro (inclusief parkeren, garderobe en consumpties) en zijn verkrijgbaar en te reserveren bij de receptie van Grand Hotel Huis ter Duin 071-3651290. Online kaarten kopen kan via www.klamuze.nl

Club Classique. | Foto: Rob van Dam