Zeehonk in voetsporen van oude meesters

kunstproject n De afgelopen weken leerden de kinderen van de bovenbouw van basisschool Zeehonk o.l.v. Marleen van Leeuwen spelenderwijs over beroemde schilders, hun werk en hun leven: Paulus Potter, Jan Steen, Johannes Vermeer, Pieter de Hooch en Rembrandt van Rijn.

Op dinsdagavond 19 november sloten zij dit project af met een toneelopvoering voor alle ouders. Het was een prachtig stuk en zowel kinderen als ouders waren enthousiast.
Op basisschool Zeehonk neemt het cultuuronderwijs van oudsher een belangrijke plaats in. Sinds dit schooljaar zijn er zelfs twee dramadocenten aangetrokken om het een extra impuls te geven.


Geert Mak bij van der MEER

literatuur n Geert Mak schreef het immens succesvolle In Europa, dat alweer vijftien jaar geleden verscheen. Zijn nieuwe boek Grote verwachtingen is het vervolg daarop. Op zaterdag 30 november komt Mak naar boekhandel van der MEER voor een meet & greet.

Mak pakt de draad op waar In Europa eindigde, in 1999. Hij schetst de sfeer en stemming tijdens de eeuwwisseling, het optimisme dat toen hoogtij vierde maar gaandeweg verdween, de gevoelens rond de invoering van de euro, de gevolgen van de aanslag op de Twin Towers, de toestand in Oost-Europa en Rusland, de bankencrisis, de Verenigde Staten, Noord- versus Zuid-Europa, de vluchtelingen.

In Grote verwachtingen vertelt en duidt Mak de recente geschiedenis zoals alleen hij dat kan.

Aanvang 14.00 uur. De toegang is vrij. Gereserveerde zitplaatsen zijn al vergeven, maar loop gerust binnen www.boekhandelvandermeer.nl