| Foto: archief.
| Foto: archief. Foto: pr

Schoolbasketbaltoernooi 3x3 in de kerstvakantie

Noordwijkerhout n Basketbalvereniging The Jump houdt maandag 30 december een 3x3 basketbaltoernooi voor basisschoolleerlingen van groep 3 tot en met 8 in sporthal de Schelft.

Het 3x3 basketbal is een in populariteit toenemende spelvariant. Kinderen spelen hierbij met drie spelers of speelsters tegen elkaar op één basket in plaats van over een heel veld met twee baskets. Spelers en speelsters hebben hierdoor meer balcontacten dan bij vijf tegen vijf en ook meer spelbeleving.

In de ochtend spelen de groepen 3 en 4 en in de middag de groepen 5 tot en met 8. Inschrijvingen en spelregels verlopen via de gymdocenten van de basisscholen Prinsenhofschool, Regenboogschool, Victorschool en Egelantier.

Woensdag 27 november, 11 december en 18 december zijn er van 18.00 tot 19.00 uur speciale vrijblijvende inlooptrainingen in de Schelft voor kinderen die willen oefenen voor het toernooi of het gewoon leuk vinden om met een ervaren trainer basketbal skills te leren. Vooraf inschrijven voor de inlooptrainingen is niet nodig en hier zijn geen kosten aan verbonden.