Het Winterwonderland aan zee gaat op zondag 1 december weer open. | Foto: PR
Het Winterwonderland aan zee gaat op zondag 1 december weer open. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Schaatspret aan zee

Ijsbaan n Noordwijk Winter Wonderland opent vanaf zondag 1 december voor het vijfde jaar haar deuren aan de Koningin Astrid Boulevard. Voor twee maanden lang winters genieten door jong en oud. Op het terrein van Het Zuiderbad in de winterwarme Alpenstube met een 150 vierkante meter ijsbaan. Vorig jaar uitgebreid met een Heineken Sportscafé, waar op groot scherm sportwedstrijden gevolgd kunnen worden onder het genot van een winters hapje en drankje. Tot en met zondag 26 januari is iedereen welkom voor winterse pret. Om met elkaar de gezellige decembermaand te vieren en het nieuwe jaar in te luiden.

Op en rond de ijsbaan zal er naast schaatspret voor jong en oud een gevarieerd winters programma worden geboden. Schoolschaatsen, Zwitserse culinaire avonden, een Oliebollen(pub-)quiz op 30 december, Mosselavonden en Hüttenbingo's staan ook dit jaar weer op de agenda, die voortdurend zal worden geactualiseerd op de website www.noordwijkwinterwonderland.nl Op donderdag 5 december is de eerste Zwitserse Avond en op 19 december de eerste Mosselavond. Elke dag zijn er winterse Alpengerechten te verkrijgen, zoals kaasfondue en Kaiserschmarrn. Ook ontbreken de Hollandse stamppotten niet. Natuurlijk kun je elke dag even langskomen voor een bitterballenborrel vanaf 17.00 uur.
Op de openingsmiddag 1 december wordt Sinterklaas verwacht tussen 14.30 en 17.00 uur. Alle kinderen zullen verwend worden met wat lekkers.

Schoolschaatsen

Vanaf maandag 2 december zijn alle basisscholen uit Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk welkom voor het schoolschaatsen. Alle leerlingen uit groepen 5 t/m 8 zullen worden uitgenodigd door de Gemeente Noordwijk, Koninklijke Beuk en Noordwijk Winter Wonderland om te komen schoolschaatsen en worden uiteraard verwend met heerlijke warme chocolademelk en lekkernijen. De kinderen worden opgehaald en teruggebracht met een touringcar van de Koninklijke Beuk.

Noordwijk Winter Wonderland is elke dag geopend vanaf 10.00 uur. De entree is gratis, het huren van schaatsen kost 7 euro voor een hele dag. Voor de agenda en actuele openingstijden wordt geadviseerd de website www.noordwijkwinterwonderland.nl te raadplegen. Er zijn dagen buiten de kerstvakantie dat Noordwijk Winter Wonderland besloten groepen op bezoek heeft. Blijf volledig op de hoogte via www.facebook.com/noordwijkwinterwonderland


Goud voor Keurslager Krijn Van der Bent

bekroond n Keurslagerij Krijn van der Bent heeft zesmaal goud en tweemaal goud met ster behaald tijdens de nationale slagersvak wedstrijden.

Tijdens de VAS-beurs zijn de producten van Keurslagerij Krijn van der Bent beoordeeld op het aanzien, de kleur, consistentie, samenstelling, geur en smaak. De jury bestaat uit keurmeesters en deskundige worstmakers. Voor de bekroning goud moet een product een 97 uit 100 scoren tijdens de keuring, bij goud met ster is dit 99 of zelfs 100.

De rookworst en de erwtensoep zijn in deze hoogste categorie beoordeeld. Om dit te vieren is er van 25 tot en met 30 november een gouden week bij Keurslagerij Krijn van der Bent. De producten met goud of goud met ster worden extra onder de aandacht gebracht door mooie aanbiedingen.


Het einde aan piekeren

Workshop n Op woensdag 27 november geeft Philo Hermans om 19.30 uur bij Palliam een workshop over 'piekeren'.

Een interessante bijeenkomst voor iedereen die wel eens piekert. Voor wie zich soms zorgen maakt over van alles en nog wat; over ziektes, de kinderen, een baan die op de tocht staat… Slapeloze nachten en fysieke klachten kunnen dan het resultaat zijn. Bovendien heeft piekeren vaak ook nog eens een negatieve invloed op je humeur.

Gecertificeerd trainer Philo Hermans ontdekte hoe het brein werkt en ontwikkelde een methode om er anders mee om te gaan. Tijdens deze workshop krijg je theorie achter het piekeren en praktische handvatten om anders met dit soort emoties om te gaan.

Met deze workshop krijg je meer plezier in je leven en in je werk. www.palliam.nl

Afbeelding