Leven met compassie

Palliam n Op woensdag 20 november is er bij Palliam weer een Breek-de-Week bijeenkomst. Dit keer kan je er onder leiding van Elise Simonis in gesprek gaan over het jaarthema 'Leven met Compassie'.

Enthousiasme en gedrevenheid worden tegenwoordig vaak aangeduid met het woord 'passie'. Het woord 'compassie' lijkt daar wel op, maar betekent iets anders. Tijdens deze ochtend gaan we onderzoeken wat de overeenkomsten en verschillen zijn, om te komen tot een dieper begrip van compassie.
Je bent op deze open ontmoetingsochtend welkom om alleen te luisteren of om mee te discussiëren. Van 10.15 tot 11.30 uur bij Palliam, Nieuwe Zeeweg 75. Er zijn geen kosten aan verbonden.


Lokale website over dementie

dementievriendelijk n Maar liefst één op de vijf Nederlanders krijgt dementie. Dat betekent dat steeds meer inwoners en organisaties in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk dagelijks te maken krijgen met dementie. Dementie raakt ons dus allemaal.

De gemeente Noordwijk zet zich samen met het team Dementievriendelijk Noordwijk in om de gemeente en met haar deelgemeenten nog dementievriendelijker te maken. Om zoveel mogelijk inwoners en bedrijven te enthousiasmeren om mee te doen, is er een speciale website ontwikkeld. Op de site kan men alle relevante (lokale) informatie op het gebied van dementie, tips en inspiratie vinden en gratis trainingen volgen.

Gisteren is de website feestelijk on-line gegaan. Op www.dementievriendelijknoordwijk.nl staat informatie over zorgorganisaties, ontmoetingscentra et cetera voor mensen met dementie.