De huidige noodaccommodatie van SJC biedt geen ruimte voor de Konijnenveiling dus zal er een feesttent worden geplaatst. | Foto: Wim Siemerink
De huidige noodaccommodatie van SJC biedt geen ruimte voor de Konijnenveiling dus zal er een feesttent worden geplaatst. | Foto: Wim Siemerink Foto: Picasa

Konijnenveiling: pluche konijnen in een tent

konijnenveiling n Als de nood het hoogst is, is de redding nabij. Dat is ongeveer de sfeer waarin de Noordwijkse voetbalvereniging SJC hun jaarlijkse Konijnenveiling gaat organiseren. Omdat de wederopbouw van het inmiddels al maanden verdwenen clubhuis nog steeds op zich laat wachten.

Toch zitten de talloze vrijwilligers van de voetbalvereniging niet bij de pakken neer. Se commissie die voor de 62ste keer de jaarlijkse Konijnenveiling organiseertal helemaal niet. Al maanden zijn ze actief en inmiddels door diverse sponsoren al hele mooie verkoopbare kavels ter beschikking gesteld. Daarbij een aantal geheel verzorgde bezoeken aan grote voetbal wedstrijden zoals Sparta-ADO en Schalke '04-Leipzig. En wat te denken van een geheel verzorgde dag in en door Rotterdam?

Toch zag de commissie zich door voor een groot probleem gesteld. Waar en hoe moest de veiling van de overigens pluche konijnen dit jaar plaats vinden? De commissie wilde graag in eigen huis blijven. Men zocht en vond een oplossing. Want de veiling vind plaats in een zeer professionele feesttent die aan de Lageweg gaat verrijzen. Wanneer op zaterdag 14 december om 19.30 uur jeugdvoorzitter Van Rhijn de trekking zal doen van de grote loterij voor de jeugd, dan is de tent heerlijk verwarmt, feestelijk aangekleed en staan de vrijwilligers klaar om de gasten de gehele avond te verwennen.


Bijzondere kavels

Om 19.30 uur gaat de microfoon naar de veilingmeesters Rob de Jonge en Dammie Heemskerk die hun stinkende best gaan doen om de diverse kavels aan de man te brengen. Commissievoorzitter Wil van der Zalm durft tegenover ons geen voorspelling te doen over een opbrengst. Daarvoor zijn er volgens hem teveel onzekerheden.
Hij rekent echter op de steun van velen en hoopt ondanks de noodaccommodatie toch in de buurt te komen van vorige opbrengsten. Vanuit het Noordwijkse bedrijfsleven kwamen een groot aantal kavels waarvan een grote opbrengst wordt verwacht. Er is een behoorlijke lijst met hele populaire producten zoals dineren in de toprestaurants die Noordwijk kent.

Wat de traditionele inbreng zal zijn vanuit het gemeentebestuur is nog niet bekend. Te verwachten is dat er van die zijde, in deze bijzondere situatie, er ook echt iets bijzonders zal gaan gebeuren.