Remon de Vlieger van Goes passeert Peter Verhoeve. | Foto: Hans van der Valk, Orange Pictures

Verlies voor VVSB na turbulente week

noordwijkerhout n Na een turbulente week met het vertrek van hoofdtrainer Eric Meijers heeft VVSB ook een deukje in de competitie opgelopen. VVSB was weliswaar veelal aan de bal, maar het was GOES dat er gevaarlijke uitbraken voor gevaar zorgde. Steve Schalkwijk zorgde voor rust al voor de 0-1, waarna Daniel Wissel met een schitterend schot van afstand voor de beslissende 0-2 zorgde.

Door Stefan van den Burg

Interim-trainer Patrick van der Fits kon weer gebruik maken van topschutter Felitciano Zschusschen, hij verving Loyd van der Wilden die met een blessure aan de kant bleef. Van quitte af aan was het spelbeeld duidelijk, VVSB had de bal en GOES trok zich terug in de verdedigende stellingen. En dit bleek uiterst succesvol. De Noordwijkerhouters konden maar moeizaam de openstaande deur in de dubbeldekker dat GOES heette, vinden.

De eerste de beste grote kans van de wedstrijd was direct raak. Steve Schalkwijk, eerder al goed voor 7 van de 9 doelpunten van GOES, ontsnapte aan de aandacht van de verdediging van VVSB en zette zo de 0-1 op het scorebord. VVSB bleef moeite houden met de stugge laatste linie van de Zeeuwen. Enkel wat schoten van buiten het strafschopgebied en standaardsituaties leverde wat gevaar op, maar doelman Brian Meulmeester had een makkelijke avond op De Boekhorst.

Ook in de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd. Ook met aanvallende wissels trachtte Van der Fits de boel te forceren, maar ook dit werkte nauwelijks. In een van de spaarzame uitbraken van GOES was het na een uur voetbal wel 0-2. Daniel Wissel schoot van ruim 30 meter de bal over doelman Ruben Valk heen.

In de slotfase dacht Peter Verhoeve de aansluitingstreffer nog te maken, maar de verdediger van VVSB gaf het beslissende tikje in buitenspelpositie. Al met al werd het een teleurstellende avond op De Boekhorst.

Scoreverloop en opstelling

VVSB – GOES 0-2: 27. Schalkwijk 0-1, 61. Wissel 0-2.

VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Peter Verhoeve, Tomas Arroyo, Rob Zandbergen (56. Lulinho Martins), Jelmer Vijlbrief; Ties Evers (73. Wout Heemskerk), Tim de Rijk, Frans van Niel; Yannick Bouw (73. Mo el Osrouti), Felitciano Zschusschen.

Punt Van Nispen tegen sterk Spaarndam

Dezilk n Op een zonovergoten Sportpark De Zilk ontving Van Nispen de gasten uit Spaarndam onder aanvoering van oud-trainer van Van Nispen Stephan Spruijt. Leuke bijkomstigheid is dat Spruijt ook nog trainer is van Van Nispen zaterdag 1. Bekend terrein dus voor Spruijt.

Door Trudy van den Berg

Het gemis van vier vaste basisspeler is voor Van Nispen toch lastig op te vangen. Joost Verwer, Jelle Vleugel, Atze Bosma en Ferdy Smit konden om diverse redenen niet meedoen tegen Spaarnwoude.

Spaarnwoude kwam fel uit de startblokken en al in de openingsminuut van de wedstrijd werd Van Nispen wakker geschud.

De eerste de beste bal richting doel van keeper Rien de Jong van Van Nispen belandde op de lat. Van Nispen was dus gewaarschuwd en kwam langzaam beter in het spel.

Vechten voor elke meter

Alhoewel Spaarnwoude het betere van het spel had in de eerste helft, was het Van Nispen dat met een mooie schuiver van Jeffrey van der Geest in de 33ste minuut de 1-0 op het scorebord wist te zetten. De ploeg van Stephan Spruijt kreeg diverse kansen om de score gelijk te trekken maar moest gaan rusten met een 1-0 achterstand. Na de rust begon Spaarnwoude fel en weer kreeg het meteen na rust de kans om de score gelijk te trekken. Vijf minuten later was het toch raak Joey Hoogeboom scoorde de gelijkmaker voor Spaarnwoude: 1-1. Spaarnwoude wilde meer en kreeg dat ook. Nog geen tien minuten later was het Clint van der Deijl die een foute spelhervatting van Van Nispen keeper Rien de Jong afstrafte: 1-2.

Trainer Roy Schulpzand van Van Nispen bracht wat wijzigingen aan in de opstelling en wisselde offensief. Van Nispen vocht nu voor elke meter en bleef geloven in het binnenhalen van tenminste 1 puntje.

Spaarnwoude kreeg nog wel wat kansen maar door goed ingrijpen van keeper Rien de Jong bleef de schade beperkt. Het duurde tot vlak voor tijd toen Joost van Haaster een toegekende vrije trap rechtstreeks in de verre bovenhoek plaatste 2-2. Met veel strijd en passie wist Van Nispen dat ene puntje binnen te halen tegen een sterkere tegenstander.

Donderdag 21 november om 20.00 uur staat de bekerwedstrijd tegen SEP uit Delft op het programma op Sportpark De Zilk.

Zondag 24 november speelt de equipe van Roy Schulpzand uit tegen Sporting Leiden. De bus vertrekt om 12.30 uur.

Koen van der Linden domineert op het middenveld. | Foto: Trudy vd Berg.