Afbeelding
Foto:

Linden vol lichtjes in oude dorp

sfeerverlichting n Sinds vorig jaar is de sfeervolle feestverlichting in ere hersteld in de Voorstraat, het Lindenplein, de Wilhelminastraat en het Dielemanpad.

Door Ina Verblaauw

Namens De Oude Dorpskern heette Frans Bruinzeel de belangstellenden welkom voor het ontsteken van de sfeerverlichting in de dorpskern van Noordwijk op vrijdag 15 november. "We zijn actief bezig. Vorige week met het uitreiken van de Cultuur Erfgoedprijs, nu het ontsteken van de verlichting en op 15 december de Muzikale Kerstwandeling".

Het is een wens van DOD om heel Noordwijk Binnen van sfeerverlichting te voorzien. "Met bewoners zijn we in gesprek over nieuwe initiatieven en het planten van extra bomen met steun van het Ondernemersfonds.

Wethouder Dennis Salman noemde het Lindenplein en omgeving de mooiste kern van Noordwijk. "We moeten deze plekken koesteren. De Oude Dorpskern speelt daarin een actieve rol, waarvoor dank".

Met een druk op de knop ontstak Salman de verlichting. Van de 163 lindenbomen zijn er 129 verlicht. De rest is vorig jaar door boomdeskundigen te zwak bevonden. Omdat niet alle bomen verlicht zijn, is er gezocht naar een zigzagpatroon waardoor de verlichting toch optimaal tot zijn recht komt. Het ontsteken van de lichtjes is de start van alle feestelijkheden die de komende tijd in Noordwijk plaats gaan vinden.


Wie wordt de Noordwijker van het jaar 2020?

gala n Elk jaar wordt op 2 januari, voorafgaand aan het Nieuwjaarsgala, de 'Noordwijker van het jaar' bekend gemaakt. Louky Crama droeg deze titel afgelopen jaar met verve.

De 'Noordwijker van het jaar' is een eretitel die toekomt aan iemand die zich over een langere periode op breed maatschappelijk terrein verdienstelijk heeft gemaakt voor de Noordwijkse samenleving. Denk bijvoorbeeld aan (vrijwillige) inzet op het gebied van sport, kunst, cultuur, zorg of welzijn.

Dit jaar wordt de verkiezing voor het eerst gehouden in de nieuwe gemeente Noordwijk, dus ook kandidaten uit Noordwijkerhout en De Zilk kunnen worden genomineerd! Iedereen kan een kandidaat voor de titel 'Noordwijker van het jaar 2020' aandragen. Opgeven kan via www.nieuwjaarsgala.nl/noordwijker-van-het-jaar door middel van het aanmeldformulier. Aanmelden kan tot en met 1 december. Onder alle inzendingen worden twee vrijkaarten voor het Nieuwjaarsgala verloot.

Verkiezing en jury

Uit de lijst van kandidaten worden er drie genomineerd door een vakkundige jury. Deze jury bestaat o.a. uit burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld, de oud-Noordwijker van het Jaar Louky Crama en de sponsoren van het gala.

De nominaties worden half december gepubliceerd op de website, social media en in de krant. Uiteindelijk bepaalt een stemming wie de 'Noordwijker van het Jaar 2020' wordt. De winnaar wordt tijdens het sponsordiner voorafgaand aan het Nieuwsjaarsgala in Grand Hotel Huis ter Duin bekend gemaakt.

Volg het Nieuwjaarsgala ook online via de website, Instagram, LInkedIn en Facebook.


De Pakjeskluis van Sinterklaas

sinttheater n Daar wordt aan de deur geklopt. Hard geklopt, zacht geklopt… Wie zou dat zijn? Sinterklaas natuurlijk! Ook dit jaar bezoekt hij, samen met de Pieten, zijn vrolijke vrienden Karel de kok, hofdame Frandolien en hoofdlakei Franciscus op het kasteel.

Het wordt weer lachen met 'De Pakjeskluis van Sinterklaas'! Geniet met de hele familie van deze dolkomische kinderklucht. Zoals altijd zorgt het gezellige kasteelpersoneel, met de Sint en Pieten, voor een muzikaal theateravontuur vol grappen en grollen. Zonder twijfel het allerleukste Sinterklaascadeau van het jaar!


Op het kasteel van Koning Klaagmaarniet zijn Karel de kok, hofdame Frandolien en hoofdlakei Franciscus druk in de weer. Het is bijna 5 december: Sinterklaas komt! Dit jaar neemt de Goedheiligman twee hele belangrijke Pieten mee: de Kluispieten. Zij zijn verantwoordelijk voor de pakjeskluis, waarin alle cadeautjes worden bewaard.

Na een warm welkom met veel muziek en smakelijk snoepgoed bereidt de Sint zich voor op zijn nachtelijke tocht over de koude daken. Maar, als blijkt dat de Kluispieten de code van de pakjeskluis zijn vergeten, breekt er grote paniek uit. Karel de kok en zijn vrienden zetten alles op alles om de code te kraken. Zal de kluis ooit nog open gaan?

Na de voorstelling komen de Sint en Pieten uiteraard nog even langs in de foyer voor een uitgebreide meet & greet.

Donderdag 5 december om 16.00 uur bij De Muze, Wantveld 2. Kaartprijs € 18,50, exclusief reserveringskosten. Reserveringen: www.demuzenoordwijk.nl of telefonisch via tel. 3646226. Kijk voor meer informatie op www.VanHoorne.com/KarelDeKok.