Oude Dorpskern Erfgoedprijs 2019

primeur n Op vrijdag 8 november, voorafgaand aan de Najaarslezing wordt voor de eerste keer De Oude Dorpskern Erfgoedprijs uitgereikt.

De Vereniging De Oude Dorpskern (DOD) stelt zich onder meer ten doel de historische nalatenschap in de kern van Noordwijk Binnen te koesteren en te bewaren voor het nageslacht, door behoud, bescherming, restauratie en documentatie van erfgoed. Ter aanmoediging van initiatieven op het gebied van het erfgoed in de kern van Noordwijk Binnen is door de vereniging de DOD Erfgoedprijs ingesteld. De Erfgoedprijs zal één keer in de twee jaar uitgereikt worden.

De genomineerden van 2019 zijn: Pickestraat 13, de renovatie boerderij/woning tot woning, familie Janson; Douzastraat 42, de renovatie van bollenschuur tot woning/bedrijfsruimte, dhr. Van Houten; Voorstraat 1, de herbouw woning/winkel tot woning, dhr. Van der Wiel, Van der Wiel bouw bv; Lindenplein 2/Voorstraat 54, de renovatie woning/winkel tot bedrijfsruimte/appartementen, dhr. Van der Deijl.

Op vrijdagavond 8 november wordt om 20.00 uur bekendgemaak, wie de Erfgoedprijs 2019 heeft gewonnen. Aan een nominatie is een oorkonde verbonden, die na afloop van de nominatie-bekendmaking aan elk van de geselecteerde initiatiefnemers wordt uitgereikt. De bekroonde initiatiefnemer ontvangt het erfgoedschild.