Frans van de veen en juryvoorzitter Jan Rijpstra met huldigen Louky Crama met de titel. | Foto: Archief
Frans van de veen en juryvoorzitter Jan Rijpstra met huldigen Louky Crama met de titel. | Foto: Archief

Wie wordt Noordwijker van het jaar 2020?

nominaties n Elk jaar wordt op 2 januari, voorafgaand aan het Nieuwjaarsgala, de 'Noordwijker van het jaar' bekend gemaakt. Louky Crama droeg deze titel afgelopen jaar met verve.

De 'Noordwijker van het jaar' is een eretitel die toekomt aan iemand die zich over een langere periode op breed maatschappelijk terrein verdienstelijk heeft gemaakt voor de Noordwijkse samenleving. Denk bijvoorbeeld aan (vrijwillige) inzet op het gebied van sport, kunst, cultuur, zorg of welzijn. Dit jaar wordt de verkiezing voor het eerst gehouden in de nieuwe gemeente Noordwijk, dus ook kandidaten uit Noordwijkerhout en de Zilk kunnen worden genomineerd!

Iedereen kan een kandidaat voor de titel 'Noordwijker van het jaar 2020' aandragen. Opgeven kan via https://www.nieuwjaarsgala.nl/noordwijker-van-het-jaar/ door middel van het aanmeldformulier. Aanmelden kan tot en met 1 december 2019. Onder alle inzendingen worden twee vrijkaarten voor het Nieuwjaarsgala verloot.


Verkiezing en jury

Uit de lijst van kandidaten worden er drie genomineerd door een vakkundige jury. Deze jury bestaat o.a. uit burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld, de oud-Noordwijker van het Jaar Louky Crama en de sponsoren van het gala. De nominaties worden half december gepubliceerd op de website, social media en in de krant. Uiteindelijk bepaalt een stemming wie de 'Noordwijker van het Jaar 2020' wordt.

De winnaar wordt tijdens het sponsordiner voorafgaand aan het Nieuwsjaarsgala in Grand Hotel Huis ter Duin bekend gemaakt. Volg het Nieuwjaarsgala ook online via onze website, Instagram, LInkedIn en Facebook.


Labyrint langs zee

palliam n Op maandag 4 november kan men samen met Nel Hogervorst een betekenisvol labyrint langs zee gaan wandelen.

De unieke structuur maakt dat je wandelt binnen veilige lijnen waardoor je van alles kunt loslaten. Zo'n labyrint is een oeroud symbool voor de zoektocht naar bezinning en bezieling. Je weet dat je hoe dan ook je doel bereikt en daardoor komen je gedachten tot rust. Dat maakt dat je kunt ontspannen, kunt genieten en kunt mediteren. De start is om 13.30 uur met een kop koffie of thee bij restaurant De Duinrand, Duindamseweg 17. Inschrijven kan via www.palliam.nl Deelnemen kost € 10,- (incl. twee consumpties).