Jazz in Hotel Royal

Jazzmiddag n Gedurende de wintermaanden houdt Hotel Royal traditiegetrouw een jazzmiddag in Noordwijk, maandelijks op zondag.

In de tweede editie van dit nieuwe seizoen treedt jazzgezelschap Eric van der Reijden & Friends op. De band bestaat uit: Eric van der Reijden, zang; Enno Spaanderman, tenorsax; Peter Krijnen, piano; Cedric Glans, contrabas; Ed Ossevoort drums. Het repertoire bestaat uit goed in het gehoor liggende swing-/ latin- / ballad-standards.

Onder het genot van een drankje, hapje en een babbeltje kan men weer genieten van heerlijke swingende jazzmuziek.

Entree en parkeren is gratis. Hotel Royal, Voorstraat 76, Noordwijk.


Keuken in de Gouden Eeuw

lezing n De inmiddels traditionele Najaarslezing van de vereniging De Oude Dorpskern vindt dit jaar op vrijdagavond 8 november om 20.00 uur plaats. Wederom in de mooie Oude Jeroenskerk. De lezing wordt verzorgd door Menko Wiersema met medewerking van Harrie Salman.

De najaarslezing onder de titel De Keuken in de Gouden Eeuw en de rol van Noordwijk neemt ons mee naar de Tuin van Holland, waar Nederland aan de top stond van de culinaire elite van Europa. Clusius nam vanuit Belgiƫ de kennis van nieuwe fijne groenten mee en plantte deze letterlijk in de Hortus Botanicus van Leiden. Nederland monopoliseerde de suiker en specerijen en Leidse wetenschappers kwamen met nieuwe theorieƫn over voedsel. De 'middelkeuken' ontstond rond Leiden en wordt door Amerikaanse wetenschappers zelfs als de start van de moderne Franse keuken gezien
Noordwijk werd het centrum van de aspergeteelt en bevoorraadde de steden met fijne groenten, klein fruit en vis.

Toegang gratis, en koffie vanaf 19.30 uur. www.deoudedorpskern.nl