De initiatoren van Samen voor Vrede beklonken de stichtingsstatus met taart. | Foto: PR
De initiatoren van Samen voor Vrede beklonken de stichtingsstatus met taart. | Foto: PR Foto:

'Samen voor Vrede' wordt stichting

officieel n De initiatiefnemers van 'Samen Voor Vrede' begonnen in 2015 in de kerstperiode met een bijeenkomst in de Oude Jeroen. Aanleiding waren de toen recente gebeurtenissen in Parijs, Beiroet en Bagdad. Die de wereld schokten. Toen al wilde men uitdragen dat ook alle Noordwijkers met elkaar verbonden horen te zijn. Ongeacht welk geloof, levensovertuiging of politieke voorkeur dan ook.


De grote belangstelling en de positieve reacties inspireerden tot het jaarlijks organiseren van meer bijeenkomsten met als doel het samenbrengen van de inwoners van Noordwijk. Het doel van de stichting is om de gelegenheid te bieden om van elkaar te leren en te spreken over elkaars manier van leven en zich daarbij meer te verdiepen in de culturele achtergronden. Om daarbij vooral aandacht te vragen voor elkaar vanuit respectvol denken en handelen.

Inmiddels is al enkele jaren het 'Samen voor Vrede Picknick Festival' een goed bezocht evenement waar principes voor iedereen duidelijk zichtbaar worden gepresenteerd.


Deze week werd de tot nu toe vrijblijvende organisatie omgezet in een stichting. Ter kantore van notaris Luijer werden de officiƫle stukken door het stichtingsbestuur ondertekend.

Nick Duindam, Carry Cramer, Jmiaa Bellan en Dorine Putman vormen vanaf nu het stichtingsbestuur. Zij vonden de officiƫle oprichting van stichting 'Samen voor Vrede' reden genoeg om een feestelijke taart aan te snijden.