Pubers en emoties

cjg n Op 12 november houdt het Centrum voor Jeugd en Gezin i.s.m. Tischa Neve een webinar over emoties in de puberteit. Het is bedoeld voor alle ouders én kinderen tussen 10 en 16 jaar.

Als ouder van een puber herken je het misschien wel: heftige en wisselende emoties bij je opgroeiende kind. Alsof je elkaar ineens niet meer begrijpt en kunt aanvoelen. En zo is het ook. Je puber gaat door een rollercoaster van veranderingen en uitdagingen. Daardoor wordt hij wiebelig en emotioneel. Niet alleen jij, maar ook je kind begrijpt af en toe niets van zichzelf.

Waar komen die wisselende en heftige emoties van pubers vandaan? Hoe kun je hier als puber en als ouder mee omgaan? Hoe maak je samen afspraken rondom emoties zodat het behapbaar en gezellig blijft in huis?
In dit webinar, een lezing die je thuis kan volgen achter je computer, geeft kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve jou én je puber uitleg en tips over het omgaan met emoties in de puberteit.

Dit webinar vindt plaats op dinsdag 12 november van 19.30 tot 20.30 uur. Aanmelden voor de gratis CJG-webinar via www.cjgcursus.nl


Schrijfcafé bij Palliam

schrijven n Op woensdag 30 oktober is er bij Palliam van 10.00 tot 12.00 uur het maandelijkse schrijfcafé.

Iedereen is welkom, of je nu al vaker hebt geschreven of nog nooit een tekst op papier hebt gezet. Het draait namelijk om de rust te vinden en daardoor geïnspireerd te raken. Onder leiding van Kitty Kuipers kan je datgene wat in je opkomt aan het papier toe vertrouwen. Voor haar is schrijven een manier van naar jezelf luisteren en bewust contact maken met wat er in je leeft. Door te schrijven breng je helderheid in je redenatie en als vanzelf komen eventuele antwoorden. Inschrijven kan via www.palliam.nl Nieuwe Zeeweg 75 in Noordwijk.


Lunchen met Georgische schrijfster

Meer n De Georgische schrijfster Nino Haratischwili (1984) die bijna drie jaar geleden hoge ogen gooide met haar vuistdikke debuut Het achtste leven (voor Brilka) brengt begin november een bezoek aan Nederland. Daarbij komt ze op dinsdag 5 november om 12.30 uur naar Boekhandel van der Meer in Noordwijk voor een literaire lunch.

Tijdens de lunch op 5 november zal Haratischwili uitgebreid vertellen over haar leven en boeken en is er de gelegenheid om vragen te stellen. Deelname aan de lunch kost €10 en de boekhandel verkoopt daarvoor entreetickets via www.boekhandelvandermeer.nl of in de winkel zelf. De lunch zal beginnen om 12.30 uur en Haratischwili is zo'n anderhalf uur te gast.