Op de begraafplaats aan de Gooweg is zaterdag Allerzielen in het licht. | Foto:archief
Op de begraafplaats aan de Gooweg is zaterdag Allerzielen in het licht. | Foto:archief Foto: Cor de Mooy

Herdenking van overleden dierbaren: Allerzielen in 't Licht

Noordwijk n Bij 'Allerzielen in 't Licht' is op de begraafplaats aan de Gooweg 35 in Noordwijk, is zaterdag 2 november iedereen welkom van 19.00 tot 21.00 uur.

Bij een wandeling over de begraafplaats komen bezoekers langs verschillende gedenkplekken waar zij uitgenodigd worden, als zij dat willen, mee te doen aan activiteiten. Gelovig of niet gelovig; 'Allerzielen in 't Licht' is er voor iedereen. Dit moment van herinneren wordt jaarlijks georganiseerd door Parochiekern Sint Jeroen en Maria ter Zee in samenwerking met Uitvaartverzorging Barbara Noordwijk.

Met Allerzielen, 2 november in de rooms-katholieke traditie, gedenken mensen over de hele wereld hun geliefde overledenen. Daarbij hoort ook vaak een bezoek aan de begraafplaats. Thuis en in de kerken worden veel kaarsen aangestoken ter nagedachtenis. Het gebeurt ook in besloten kring vanwege de persoonlijke beleving.

Een eigentijdse vorm van gedenken

Door de gedenkdag op 2 november wordt de band van de herdenking met Allerheiligen op 1 november beklemtoond. 'Allerzielen in 't Licht' is een eigentijdse vorm van gedenken die aansluit bij tradities. Met Allerzielen in 't Licht wil de organisatie iedereen de gelegenheid bieden om op een eigen manier, ondersteund door familie, bekenden en lotgenoten, een overleden dierbaren te herdenken, passend in een moderne samenleving van gelovige en niet-gelovige mensen. Voor diegenen die met de auto komen is het parkeerterrein van voormalig Zilveren Kruis aan de overzijde van de begraafplaats opengesteld.

Voor mensen die slecht ter been zijn is er gelegenheid om direct bij de begraafplaats in en uit te stappen. Meer info: Marian Wiersinga (parochiekern), (06) 247 637 44.


Opbrengst kerkenveiling Heilig Hart belangrijke factor

DeZilk n In 2020 wordt het 100 jarig bestaan van de H.Hartkerk De Zilk gevierd. Dit jubileum is bereikt dankzij de inbreng van de Zilker parochianen en vele anderen die de H.Hartkerk een warm hart toedragen. De opbrengst van de kerkenveiling is altijd een belangrijke factor gebleken en blijft onmisbaar om het gebouw te kunnen onderhouden en ook voor de volgende generaties te behouden.

Het comité kerkenveiling en een grote groep vrijwilligers zijn achter de schermen druk bezig met de voorbereidingen die nodig zijn om er ook dit jaar weer een succesvolle en gezellige avond van te maken. De catalogus kan worden aangevraagd bij het parochiesecretariaat maar wordt ook ruim op tijd in De Zilk huis aan huis bezorgd, zodat men zich alvast een beeld kan vormen van wat er zoal onder de hamer gaat komen.

Hoofdprijs reischeque van 450 euro

Het aanbod van kavels is weer zeer divers met bijzondere en spectaculaire items naast een hoeveelheid aan smakelijke, praktische, sportieve en fleurige artikelen.

Een klein deel van de opbrengst gaat dit jaar naar het missiedoel van Pater Uitendaal in Zambia en dat van Quirien van Berkel in Oost Timor.

In de loterij zijn ook dit jaar weer veel aantrekkelijke prijzen te winnen.

De hoofdprijs is een reischeque ter waarde van 450 euro. Er is geen lotenverkoop op de avond zelf, maar de loten worden huis aan huis verkocht en ze kunnen besteld worden bij Martin Ruigrok (0252- 517955). De prijs per lot bedraagt 2 euro.

De veiling staat gepland voor vrijdag 8 november in de Duinpan aan de Sportlaan 34 en begint om 20.00 uur.

Bollenpakketten met een mooi assortiment, zijn nu al te bestellen voor de prijs van 35 euro bij Jan Ruigrok (0252-521023/06-22521879 jan.ruigrok@live.nl of Ferdinand van Haaster (0252-524305) haasterdoeven@ziggo.nl).

Koopopdrachten

Degenen die op 8 november verhinderd zijn, kunnen wel hun koopopdrachten opgeven bij Henrie van Saase (525 490 of 06-2230 9094) of Piet van Saase (0252-522452).

Het comité kerkenveiling hoopt jong en oud op 8 november om 20.00 uur e mogen verwelkomen in De Duinpan.

Afbeelding