Voedselbank houdt inzameling

Noordwijk n De hulp aan de voedselbank is nog altijd hard nodig. Ook in Noordwijk leeft een aantal gezinnen onder de armoedegrens. Voedselbank Noordwijk helpt deze mensen door ze tijdelijk van een gratis voedselpakket te voorzien als aanvulling op de dagelijkse behoefte.

Op 2 november houdt Voedselbank Noordwijk een inzameling bij supermarkt Dirk en bij AH van 8.00 tot 18.00 uur, met als doel zo veel mogelijk houdbaar voedsel in te zamelen. Door deze inzameling kan de Voedselbank hen een steuntje in de rug geven. Het duurt niet lang meer voordat zij door onze voorraad heen zijn, ook daarom is deze inzameling hard nodig.
De producten die de Voedselbank op dit moment het best kan gebruiken zijn: pot- en blikgroente, vlees en vis in blik, soep in blik of pak, koffiepads, oploskoffie, zoet broodbeleg, olijfolie, zonnebloemolie, fruit in pot of blik, ontbijtgranen, rijst, ontbijtkoek, bonen in pot of blik en tandpasta. Verder zijn alle houdbare producten welkom. Een financiële donatie is ook welkom, daar worden wekelijks verse producten van gekocht.


Relatie tussen Thora en kerk

Leerhuis n Op donderdagavond 24 oktober wordt in het Leerhuis echt geleerd. Het gaat om de vraag of de kerken kunnen leren van de Thora. Is deze zo te lezen dat dit het kerkelijk onderricht prikkelt?

Professor Rinse Reeling Brouwer is pas met emeritaat. Hij staat bekend als iemand die voelbaar maakt dat theologie niet zweeft. Het gaat over ons. Dat kunnen deelnemers van het Leerhuis ervaren bij zijn lezing over 'Het onderwijs van Mozes en het onderwijs van de ecclesia'. Een uitdagende vraag op 24 oktober.

In het Leerhuis wordt gepraat en gediscussieerd n.a.v. inleidingen over verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament. Deelnemers hebben een actieve inbreng. Een ieder is van harte welkom.
Het Leerhuis wordt gehouden in De Vinkenhof, Achterzeeweg. Aanvang 20.00 uur. Entree per avond € 7,00.


Vleermuizen in de regio

natuur n Hoeveel soorten vleermuizen zijn er bekend uit de Noordwijkse regio? En waar worden ze gevonden?

Bart Noort is als vrijwilliger al 30 jaar betrokken bij het vleermuisonderzoek in de regio. Hij zal vertellen over de aantalsontwikkelingen in de winterverblijfplaatsen tussen Den Haag en Zandvoort en door middel van foto's een klein kijkje in het bijzondere leven van deze zo onbekende groep nachtdieren geven.

Deze lezing vindt plaats op vrijdag 25 oktober, aanvang: 20.00 uur in het Jan Verwey Natuurcentrum, Zilverschoon 20. De toegang is gratis. De zaal gaat open om 19.30 uur. Vol=vol.