De volgende editie van de Sportverkiezingen gaat een heel andere aanpak krijgen. | Foto: Archief
De volgende editie van de Sportverkiezingen gaat een heel andere aanpak krijgen. | Foto: Archief Foto:

Professionele aanpak voor Sportverkiezingen

sportgala n De traditionele Noordwijkse sportverkiezingen krijgen een andere aanpak. Na de fusie met Noordwijkerhout was er in de Sportraad geen draagvlak meer om dit evenement in zijn oorsprong te blijven organiseren. Wethouder van den Berg wilde het daarom laten organiseren door Sportbedrijf Noordwijk

De Noordwijkse sportverkiezingen is een unieke en niet meer weg te denken traditie. In het leven geroepen door Sportraad Noordwijk omdat er ieder jaar weer bijzondere sportprestaties werden geleverd. De jaarlijkse huldiging bracht altijd wel een Nederlands kampioen op het feestelijke podium

In de Wintertuin van de Hotels van Oranje. Die unieke prestaties brachten ook met zich mee dat vele grote Nederlandse sportcoryfeeën naar Noordwijk kwamen om de sportprijzen uit te reiken. Mede hierdoor werd de Noordwijkse Sportverkiezing niet alleen een huldiging maar vooral ook een netwerkavond waar sport, bedrijfsleven en politiek elkaar maar al te graag ontmoette.

Omdat de Sportraad vrijwilligers tekort zouden komen kwam Sportbedrijf Noordwijk in beeld. Vorige week werden sponsoren officieel geïnformeerd dat Sportbedrijf Noordwijk de uitdaging aan gaat. Aan hen dus de bepaald niet gemakkelijke opdracht om de Noordwijkse Sportverkiezingen een nieuwe start te geven.

Het Sportbedrijf Noordwijk heeft ondersteuning gezocht bij evenementenbureau Hartslag en melden dat zij zullen gaan verrassen met een spectaculaire avond. Er wordt nu gezocht naar sponsoren die de nieuwe opzet van dit evenement mogelijk moeten maken.


Echo der Duinen wint Betuwe Cup

harmonie n Zaterdag 12 oktober vertrokken de leden van De Echo der Duinen vroeg richting Geldermalsen om deel te nemen aan de Betuwe Cup.

De Betuwe Cup is een concertwedstrijd voor HaFaBra-orkesten. Van de tien deelnemende orkesten is De Echo der Duinen de winnaar met 90 punten.

Tijdens de wedstrijd speelde het orkest Alvamar Overture van James Barnes onder leiding van John Brouwer. Alvamar Overture is een werk met rijk georkestreerde thema's en staat hoog aangeschreven binnen het repertoire voor het moderne harmonieorkest. Iedere lijn is interessant en iedere speler wordt op gelijke wijze uitgedaagd om gezamenlijk dit machtige werk te vertolken. De jury was zeer verrast door de zeer goede uitvoering, de warme klankkleur, het prachtige kleurenspectrum en het hoge niveau van het orkest.


Dag van de Mantelzorg

mantelzorgfeest n Welzijn Noordwijk houdt op zaterdag 9 november een middag van 14.00 tot 17.00 uur voor alle mantelzorgers uit de kernen Noordwijk Binnen en Noordwijk Zee.

Welzijn wil iedereen bedanken voor de inzet die ze het afgelopen jaar hebben geleverd. Met een feestelijk programma wordt er een gezellige middag van gemaakt in Huis ter Duin aan de Koningin Astridboulevard 5.

Mantelzorger zijn is niet altijd een keuze. Een dierbare in je omgeving wordt ziek en heeft je zorg nodig. Zorgen voor iemand uit de naaste omgeving kan veel invloed hebben op je dagelijks leven. Er is altijd een ander waar je rekening mee moet houden. Daarom willen we op deze dag alle mantelzorgers in het zonnetje zetten.
Het programma: 14.00 uur, start met kopje koffie of thee; 14.40 uur, welkomstwoordje Mantelzorgconsulent en Wethouder Salman; 15.00 uur, optreden van Theaterschool Teylingen; 16.00 uur, borrel.

Aanmelden kan tot 4 november via aanmelden@welzijnnoordwijk.nl o.v.v. naam, adres en telefoonnummer per deelnemer, of via Gerda van Kooten, tel. 06-40789048.

De Echo der Duinen kreeg alle sympathie en lof van de jury. | Foto: PR