Voorlichting over ouder worden en slecht(er) zien

Ansv n Heeft u problemen met lezen of televisie kijken? Het aantal mensen met een visuele beperking groeit, vooral onder ouderen. Koninklijke Visio is uitgenodigd door de Algemene Noordwijkse Senioren Vereniging om op zaterdag 19 oktober om 14.00 uur voorlichting te geven over ouder worden en slecht(er) zien in Het Trefpunt, Schoolstraat 2.

Koninklijke Visio is een expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen en doet onder andere onderzoek, adviseert, informeert en helpt bij het vinden naar de juiste hulpmiddelen. Bij het ouder worden wordt voor de meeste mensen het lezen lastiger. Maar soms voldoet een lees- of andere bril niet meer. U wordt bijvoorbeeld belemmerd bij het lezen, tv kijken, bellen, appen, op de computer werken én bij dagelijkse activiteiten als boodschappen doen, koken, de was doen en koffiezetten.
Uit onderzoek blijkt dat veel (oudere) mensen met een beperkt zicht rond blijven lopen met vragen over leven met die visuele beperking. De professionals van Koninklijke Visio adviseren over de mogelijkheden om het leven te vergemakkelijken. Tijdens deze voorlichting krijgt u uitleg over slechtziendheid en de mogelijkheden van revalidatie bij Visio. Ook vertellen we over verschillende handige hulpmiddelen.

De toegang is gratis en geheel vrijblijvend. Meer weten? Kijk op visio.org of neem contact op met Visio in Leiden via leiden@visio.org of 088-5859200.