God en de moraal

Leerhuis n De eminente oud-hoogleraar Rochus Zuurmond mag dan wel oud zijn, dat weerhoudt hem niet een heel eigen opvatting te hebben over het onderwerp 'God en de moraal'.

In zijn laatst verschenen boek gaat hij op frisse en nieuwe manier in op vragen over moraal, 'gebod als toezegging' en 'de ethische vraag als machtsvraag'. Hoe verhoudt hetgeen in de in de oude Bijbelboeken naar voren komt zich tot onze tijd? Zijn wij nu zo anders als toen?

In het Leerhuis wordt gepraat en gediscussieerd n.a.v. inleidingen over verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament.
Dit Leerhuis wordt gehouden op donderdag 17 oktober in De Vinkenhof, Achterzeeweg. Aanvang 20.00 uur. Entree € 7,00.


Nieuwbouw voor senioren

Willem n In klein comité werd op maandag 7 oktober de bouw van vijf seniorenwoningen op Woonzorgpark 's Heeren Loo met daarin plek voor 40 ernstig meervoudig beperkte ouderen gevierd. Dat gebeurde door twee bouwdoeken te onthullen waarop een impressie van de woningen te zien is.

Deze doeken werden onthuld door directeur Fleur Drexhage, cliënt Patrick, medewerker Jessie van KBM en Ellen Gouweleeuw, manager zorg van de toekomstige bewoners.
De woningen worden in een hofje gebouwd, met drie woningen aan de ene kant van de binnentuin en twee woningen aan de andere kant. Iedere woning biedt plaats aan acht bewoners. De deuren bevinden zich aan de buitenkant van het hofje, zodat de bewoners makkelijk in verbinding staan met wat er buiten de woning gebeurt. Aan de binnenzijde van de woningen bevindt zich het hofje, waarin het knusse en samenzijn ervaren wordt in de belevingstuin.
De woningen worden in het najaar van 2020 opgeleverd.