NOVO had een zware dobber aan Leithon. | Foto: PR
NOVO had een zware dobber aan Leithon. | Foto: PR Foto: Rick van Wijnen

Leiderdorp is altijd lastig voor volleyballers NOVO

volleybal n Leithons heren 2 kent voor de heren van NOVO vele bekenden en beloofd altijd een leuke wedstrijd. Alleen de vrijdagavonden zijn voor NOVO immer lastige avonden. Meerdere Noordwijkers hebben dan andere verplichtingen.

Met zeven spelers en zonder coach, wierp Patrick Bunt zich op als libero in plaats van inval spelverdeler. Leython begon sterk met scherpe serviceseries en zetten NOVO al snel op achterstand. Bunt groeide gestaagd in zijn inval positie en volbracht de libero taak met verve.

NOVO begon helaas te laat met hun opstand. Het wist een 10-2 achterstand met onder andere een sterke service beurt van Jeroen van EIjk terug te brengen tot een 19-25 verlies. Gijs Paulides moest helaas vanaf de eerste set met een lichte blessure de wedstrijd volbrengen en kon niet op volle kracht spelen. Vervolgens ging de tweede set gelijk op, maar moest de set wederom aan Leython toekennen met 25-21. Waarop de derde set een kopie van de tweede set bleek met wederom een 25-21 verlies.

Voor de vierde set moest Paulides toch opgeven en moest Bunt zijn invalbeurt vervolgen als aanvaller. Helaas kon NOVO geen vuist meer maken tegen de scherpe serviceseries en verloor ook de vierde set met 25-16.

Zaterdag 12 oktober mag NOVO een oude bekende verwelkomen. Thor uit Bergambacht keert na een paar jaar weer eens terug in Noordwijk. NOVO zal thuis om 15.30 uur de kans krijgen om het tij te keren na 2 verlieswedstrijden.

Fluks wint opnieuw

korfbal n Na de afgelopen weken tegen sterke teams gestreden te hebben, stond zaterdag de wedstrijd tegen het laaggeplaatste Focus uit Etten-Leur op het programma.

Tegen een op papier mindere tegenstander ligt onderschatting op de loer, dus coach Enrico Mud had zijn team op scherp gezet. Daardoor kwam Fluks goed uit de startblokken met 2 snelle scores van Maurits van der Vos. In de daaropvolgende minuten werd niet gescoord maar daarna kwam Fluks pas echt op stoom. Twee snelle scores van Demi van Duin leidden het begin in van een zeer sterke periode met goed aanvallend spel en sterk verdedigend werk. Via scores van Sanne Koch, Joek Kwakernaak, en opnieuw Demi van Duin liep Fluks uit naar maar liefst 9-0. De aanval van Focus was machteloos tegen de sterke verdediging van de Noordwijkse korfballers. Pas vlak voor rust wisten de gasten tot score te komen. De teams gingen aan de thee bij een 10-2 ruststand.
Zo goed als Fluks in het eerste bedrijf speelde, zo moeizaam verliep de tweede helft. Focus was scherper in de verdediging en bij Fluks liep de aanval niet meer. Veel slordig balverlies, en het scoren lukte slechts af en toe, wat leidde tot frustratie bij de blauw-witten. Door de mindere scores werd er weinig gewisseld van vak, en moest er ingegrepen worden. Pas laat greep Enrico Mud in door Marlou Passchier en later ook Wouter Westgeest in te brengen. Westgeest wist zijn korte invalbeurt nog wel op te fleuren met een late score, maar na afloop overheerste toch de teleurstelling van een matige tweede helft. Aan de andere kant kon tevreden teruggekeken worden naar een zeer sterk eerste bedrijf, waardoor de overwinning geen moment meer in gevaar kwam.

Volgende week speelt Fluks de uitwedstrijd tegen Oranje Zwart/De Hoekse in Westmaas. Na afloop van deze wedstrijd organiseert Fluks 's-avonds de oefenwedstrijd tussen de meervoudig Nederlands kampioen TOP en LDODK. Deze wedstrijd, die gespeeld wordt in de hal aan de Duinwetering en begint om 19.30 uur, is gratis toegankelijk.