Omwonendenleggen zich neer bij uitspraak RvS

HVO n De uitspraak van de Raad van State bracht veel reactie binnen de gemeente teweeg. Een ervan was afkomstig van PIN. Het lokale platform dat bij de oprichting publiceerde dat zij vooral daden van het gemeentebestuur verwachtten in plaats van eindeloos praten en uitstel.

Woordvoerder Hans Stol van PIN reageert zoals verwacht ook verheugd: 'PIN is blij dat HVO hun plannen eindelijk mogen gaan uitvoeren'. Hij hekelt toch nog openlijk het traineren van de plannen door vorige colleges van B&W.
De voorzitter van Koninklijke Horeca Noordwijk Stefan Stokkermans reageert ook positief. 'De felicitaties voor de collega's en fijn dat er nu eindelijk duidelijkheid is.' Hij ziet het als een belangrijke aanwinst voor de badplaats. Hij noemt het bijzonder positief dat er weer een ondernemers is die niet stil zit maar in actie komt.
De 30 omwonenden, die heftig op de plannen reageerden, laten via woordvoerster Barbara Bosma weten: 'Nu de Raad van State heeft geoordeeld dat het grotendeels op de juiste wijze is gebeurd, kunnen wij niet anders dan ons daarbij neer te leggen. Het wordt wel een buitenproportioneel bouwwerk dat op veel manieren effect zal hebben op de leefbaarheid voor de achterliggende wijken'. Zij geeft bovendien aan dat de bouw een hoge stikstof uitstoot te weeg zal brengen. Ze beseft wel dat het is aan de provincie is om te bepalen welke bouwprojecten wel en niet door kunnen gaan en dat het aan de politiek is om een afweging te maken in prioriteiten. Mevrouw Bosma: 'Wij kijken uit naar die discussie'.